“Kardeşliğin ülkesini mücadele içinde kuracağız”

Cezaevlerinde açlık grevi başlatan hükümlülere her geçen gün sivil toplum örgütlerinden destek yağıyor.

409
Konu ile ilgili ortak bir basın açıklaması yapan Halkevleri, KESK, DİSK Genel İş Sendikası ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, açlık grevi eyleminde yaşanabilecek her tür hastalıktan, kalıcı hasardan ve ölümden AKP`nin sorumlu olacağını bildirdi. Basın açıklamasında konuşan DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkan Erdinç Uslan, AKP’nin 10 yıldır uyguladığı politikaları da eleştirerek; “Ülkemizde 30 yıldır yaşanan savaşta binlerce gencimizi toprağa verdik. Bu ateş sadece düştüğü yeri değil bütün ülkemizi yaktı, yakmaya da devam ediyor. 30 yıldır ‘bitireceğiz’ diyen iktidarlar, savaşı derinleştirmekten başka bir şey yapmadılar. Yine bunca yıldır halkların birbirine düşman olması için ellerinden geleni yaptılar. Bu 30 yılın 10 yılı AKP iktidarıyla geçti. AKP aynı lafları 10 yıldır tekrarlıyor. Artık açıkça görüyoruz ki Başbakanın tarzıyla, yöntemiyle,30 yıllık lafların tekrarıyla akan kan durmayacak, gençlerimiz ölmeye devam edecek, dökülen her damla kan bizi çözümsüzlüğe daha da götürmeye devam edecek” dedi.
 
“AKP iktidarı kendi klasik yöntemine sarılıyor”
AKP iktidarının her alanda olduğu gibi açlık grevi karşısında da yalana, şiddete, inkara ve oyalama taktikleri gibi klasik yöntemlere başvurduğunu ifade eden Uslan; “Bugün açlık grevine giren mahpuslar akan kanın durması bu sorunun demokratik ve barışçıl yollardan çözülmesi için taleplerini sıralıyorlar. Bunlar barışın talepleridir. Eğer bu talepler karşılandığında çözüme kapı aralanacaksa buna kayıtsız kalamayız. Ancak yapılan açlık grevi karşısında AKP iktidarı kendi klasik yöntemine sarılıyor; yalana, şiddete, inkara ve oyalama taktiklerine... Bir yandan Başbakan ‘Açlık grevi diye bir şey yok, tamamen şov’ açıklaması yaparken, Adalet Bakanı yüzlerce insanın açlık grevinde olduğunu kabul ediyor.
 
AKP`nin şovenizmi ve milliyetçiliği yükselten saldırgan tutumu ve söylemi halklar arasında geri dönüşü olmayan kopuşlar yaratma tehlikesini beraberinde getiriyor” diye konuştu.
 
“Barış çığlığını duymaya çağırıyoruz”
AKP iktidarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, insanların bedenlerini ölüme yatırarak yükselttiği barış çığlığını duymaya çağıran Uslan; “Açlık grevi eyleminde yaşanabilecek her tür hastalıktan, kalıcı hasardan ve ölümden AKP`nin sorumlu olacağını buradan bir kez daha ilan ediyoruz” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “AKP iktidarını ve başbakanı, insanların bedenlerini ölüme yatırarak yükselttiği barış çığlığını duymaya çağırıyoruz. Zaman artık ölüme doğru akmaktadır ve bunun kaybı insandır. Buna sessiz kalınması ise insanlığın ölümü olacaktır. Yeni canların toprağa düşmesini istemediğimiz için, bu savaşın bitmesi için buradan herkese sesleniyoruz.”
 
“Barış özlemine kulak verin”
Emek ve demokrasi güçleri olarak, kardeşliğin ülkesini barış ve eşitlik isteyen herkes ile birlikte mücadele içinde kuracaklarını vurgulayan Uslan; “Bizler emek ve demokrasi güçleri olarak, barışın hüküm sürdüğü gerçek demokratik bir ülkede, kardeşliğin ülkesinde yaşamak istiyoruz. Bu ülkede yeniden kardeşleşmeye ihtiyaç vardır. Kardeşliğin ülkesini barış ve eşitlik isteyen herkes ile birlikte mücadele içinde kuracağız. Savaşın iktidarı AKP`yi durduracağız. Barış özlemine kulak verin! Ölüm değil çözüm istiyoruz” dedi.
Paylaş