havadurum

“Kararı uygulamazlarsa görevi suiistimal ederler”

KESK Dönem Sözcüsü Zeki Önder, hukuki anlamda zafer kazanan işçilere destek verdi. Mahkemenin verdiği kararı uygulamakla yükümlü olan üniversite yönetimini de eleştiren Önder; “Hukuk mücadelesinde bir kazanım elde eden işçiler, buna rağmen işlerine iade edilmemiştir. Bunun Çanakkale’de konuşulması bile acı veriyor” dedi.

618
Emek örgütleri adına işçilerin yanında olacaklarını ifade eden KESK Dönem Sözcüsü Zeki Önder, işçileri mahkeme kapılarında koşturan ÇOMÜ yönetimini de ağır bir şekilde eleştirdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki işçilerin, haklı oldukları mücadelede mahkeme kapılarına kadar gitmesini son derece üzücü bir durum olarak nitelendiren Önder; “Mücadelelerinde haklı olan işçilerin, mahkeme kararına rağmen işe geri dönmemelerini tam bir hukuk faciası olarak değerlendiriyorum. Çanakkale gibi bir kentte özellikle eğitimden ve aydınlanmadan bahseden üniversitenin, çalışan işçilerin ekmeğini elinden alması kadar saçma bir şey olamaz” dedi.
 
“İşçilerin işten atılması üniversiteye yakışmadı”
ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner’e de tepki gösteren Önder; “Maalesef Rektörümüz görevinin dışında herşeyi yapıyor ama asli görevi olan üniversite ile ilgili bir şey yaptığını düşünmüyorum. Sayın rektörümüz bütün televizyon kanallarında dünya barışından bahsediyor ama asli görevi olan iş barışından ve emekten hiç bahsettiğini görmedik. ÇOMÜ’den işçilerin işten atılması hem üniversiteye hem de Çanakkale’ye yakışmamaktadır. İnsanların ekmekleri elinden alınmaktadır. Emek yok sayılmaktadır. Hukuk mücadelesinde bir kazanım elde eden işçi arkadaşlarımız, buna rağmen işlerine iade edilmemiştir. Bunun Çanakkale’de konuşulması bile acı vermektedir. Bunlar acı veriyor. Emeği ile çalışan insanlar olarak bundan son derece rahatsız” diye konuştu.
 
“Üniversitenin uygulamalarından rahatsızım”
Üniversitenin uygulamalarından son derece rahatsız olduklarını da dile getiren Önder; “İşçi arkadaşlarımızın acilen görevlerine iade edilmesi gerekiyor. En kısa zamanda da bunun sonuçlanmasını bekliyoruz. ÇOMÜ yönetimi, mahkeme kararını uygulaması gerekiyor. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Herkes de böyle düşünüyor. Burada yargının vermiş olduğu bir karar var. Ama uygulamaya geldiği zaman sayın rektörümüz buna da uymamaktadır. Hem sendika hem de şahsım adına üniversitenin bu tür uygulamalarından son derece rahatsızım” şeklinde konuştu.
 
“Mahkeme kararı uygulanmalı”
Mahkemenin verdiği kararın acilen uygulanması gerektiğini vurgulayan Önder şu şekilde konuştu: “İşe son verilen arkadaşlarında bir an önce işlerine iade edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hukuk da zaten bu yönde karar vermiştir. Üniversite yöneticileri, hukukun vermiş olduğu kararı acilen uygulaması gerekiyor. Eğer üniversite bu kararı uygulamazsa bunun karşılığı görevi suiistimaldir. Emek örgütleri adına işçi arkadaşlarımızın yanında olacağız ve olmaya devam edeceğiz.”
Paylaş