havadurum

“Kara kışta emekliye zulüm”

Türk Emekli-Sen Birleşik Emekliler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Beyhan Kiper, emekliye zam vermeyen AKP hükümetini eleştirdi.

697
2 ay geçmesine rağmen hem memurların hem de memur emeklilerinin maaşlarına zam yapılmamasına tepki gösteren Dernek Başkanı Beyhan Kiper; “Anlaşılan hazine boşaldı, para yok, bu yıl Hükümet emekliye zam veremeyecek. 2012 yılına gireli 2 ayı geçmesine rağmen memurlar ve memur emeklileri hala maaş zammı alamadı. Bir buçuk ayda alt komisyona gelebilen Toplu Sözleşme Tasarısı düğümlendi. Rapor komisyona teslim edilmediği için görüşülemedi. Kendi maaşlarına gelince oylama 15 dakikada bitirilebiliyor.
 
Ne acıdır ki 2,5 milyon memur ve 2 milyon emeklinin maaş artışları, üstünden 2 ay geçmiş olmasına rağmen hazırlanıp oylanamıyor, kanunlaşamıyor. Hep yeni bir bahane bulunuyor.  Nisan ayına da yetişmeyebilir deniliyor. Cumhuriyet tarihinde ilk defa maaş zamları verilemedi. Acaba hazinede para kalmadı da böyle mi oyalanıyoruz? Yoksa memur ve emekliler cezalandırılıyor mu? Memur emeklileri şu an Türkiye’de en mağdur kesim olmuştur. İşçiler, asgari ücretliler az da olsa 2012 yılında zam aldılar. Ama memur emeklilerine hiç zam verilmedi. Zaten şu kara kışta açlıkla ve soğukla pençeleşen memur emeklilerine yapılan bu zulmün nedenini açıklayacak bir yetkili sesimizi duyar mı acaba? Hükümeti bir an önce emeklilerin mağduriyetini görmeye ve bu zulme son vermeye çağırıyoruz” dedi.
Paylaş