“Kafkas’ın ne demek istediğini ben de anlamadım”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çanakkaleliler yatırımı almamakta direniyor” diyen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın söylediklerinden bir şey anlamadığını dile getirdi. Başkan Gökhan, “Biz bütün yatırımlara dediğim gibi açığız. Bir an önce müzemize, hastanemize başlasınlar, bir an önce yollarımızı bitirsinler böylelikle yatırımlardan nasiplerimizi almış olalım” dedi.

655
Çanakkale`de hafta sonu bir dizi temasta bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çanakkale’ye yatırım yapmak istediklerini, ancak buna bir şekilde engel olunduğunu ifade ederek dikkatleri üzerine çekmişti. Kafkas’ın “Şimdi Ankara payını vermek istiyor, Çanakkaleli almamakta direniyor. Böyle garip bir durum var” sözlerine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan tepki geldi. Kent halkını yatırımları kabul etmemekle suçlayan Kafkas’ın, açıklamalarına anlam veremediğini dile getiren Başkan Gökhan, Çanakkale halkının yatırıma karşı olmadığını ifade etti. Başkan Gökhan, “Çanakkale halkının, yatırıma karşı direnme gibi bir tavrımız yok. Ankara’dan gelecek yatırımların çevreci yatırımlar olması bizim için yeterlidir. Bizim hassasiyetimizin olduğu konu çevre konusudur. Hizmet sektöründe ya da diğer sektörlerde çevre konusuna duyarlı tüm yatırımlara memnuniyetle destek oluruz” dedi.
 
“Çukurlar, karayollarının bitmeyen yollarından kaynaklanıyor”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bakan Yardımcısı Kafkas’ın dikkat çektiği çukurların, karayollarının eseri olduğunu ifade etti. Gökhan, “Tabi şimdi neyi kast ettiğini anlayamadım ben sayın bakan yardımcısının. Mesela Ege bölgesinde yoldaki çukurlardan CHP mıntıkasına girildiğini anladığını söylemiş. Sayın bakan yardımcısı herhalde bu yolların karayollarına ait olduğunu bilmiyor, CHP’li belediyelerin zannediyor. Öncelikle bilgisini tazelemesinde yarar var. Ege bölgesinde gezerken çukurların belediyelerden değil, karayollarından kaynaklandığını ve bitmeyen yollardan kaynaklandığını herhalde bilmiyordur, bunu da bir kez daha hatırlatmış olalım. Biz bütün yatırımlara dediğim gibi açığız. Bir an önce müzemize, hastanemize başlasınlar, bir an önce yollarımızı bitirsinler böylelikle yatırımlardan nasiplerimizi almış olalım” dedi.
Paylaş