“Kadınlar Tayyip Anayasası istemiyor!”

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü, AKP`nin kadınlara yönelik uyguladığı politikalara tepki gösterdi.

869
“Baskıcı, adaletsiz, milliyetçi, dinci, emeğe düşman AKP’nin kurmaya çalıştığı rejimin bir diğer özelliği kadın düşmanı olmasıdır” diyen TKP Çanakkale İl Örgütü yetkilileri; “AKP’nin muhafazakar ve piyasacı baskısı, kadınları toplumsal yaşamın dışına itmektedir.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP’nin kadın düşmanı politikalarının baş mimarıdır. 10 yılını geride bıraktığı iktidarı boyunca ülkemizde kadınlar için her tür ayrımcılık derinleşmiş, kadının yeri evidir anlayışı yaygınlık kazanmıştır. Kadına yönelik şiddetin sıradanlaşması AKP politikalarının sonucudur. 10 yılı aşan iktidarı boyunca ülkemizi dinci gericiliğin pençesine iteleyen, kadın haklarına düşman olan, ülkemizi savaşın eşiğine sürükleyen, işsizliğin artışını kadınlara bağlayan, “Biz mazlumlarız” diyerek zalimlikte sınır tanımayan, hukuksuzluğu kural haline getiren Başbakanın altına imza atacağı Anayasa kadınlara insanca yaşam koşulları getirebilir mi? Tayyip Erdoğan’ın ve AKP’nin Anayasa yapma meşruiyeti yoktur. Kadınlar Tayyip Anayasasını kabul etmeyecek. Yaşasın eşitlik ve özgürlük!
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Cuma saat 16.00’da salı pazarında buluşup Cumhuriyet Meydanı`na "Kadınlar Tayyip anayasasını istemiyor" ve “Emekçi kadınlar saflara” pankartları ile yürüyeceğiz. Sonrasında parti binamızda "Anayasa süreci ve Kadın" başlıklı bir etkinlik gerçekleştireceğiz” dediler.
Paylaş