“Kadın ve Sanat” Buluşması başlıyor

2010 yılında Kültürlerin Ortak Dili "Barış" temasıyla, Çanakkale Belediyesi’nin ev sahipliği ve Hale Gökhan`ın himayelerinde gerçekleşen, ‘Kadın Buluşması’ etkinliği bu yıl 2. kez kentte “Kadın ve Sanat” teması ile düzenlenecek.

433
Çanakkale’nin kardeş kenti Osnabrück Kadınlar Birliği ile Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve kadın STK’larının işbirliği ile düzenlenecek Kadın Buluşması, 9-11 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kadına ve hayata dair temaların farklı bakış açılarıyla tartışıldığı Kadın Buluşmalarının bu yıl ki teması ‘Kadın ve Sanat’ olarak kurgulandı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın eşi Hale Gökhan’ın önderliği ve katkılarıyla gerçekleştirilecek buluşmada söyleşiler, sergiler ve çeşitli sunumlar gerçekleştirilecek. Bu arada kardeş kent Osnabrück ve Osnabrück’ün kardeş kenti Greifswald’dan gelecek kadın konuklarda programlara katılarak, sunumlarını yapma ve kenti tanıma fırsatı bulacaklar.
 
Buluşmanın konuğu Pavey
Şafak Pavey, “Kadın ve Sanat” Buluşması`na konuk olacak. CHP İstanbul Milletvekili, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Türkiye –Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkan Yardımcısı ve Doğa Hakları Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, “Kadın ve Sanat” temalı kadın buluşması kapsamında, Çanakkale Belediyesi’nin kente kazandırdığı Seramik Müzesi’n de kentli kadınlar ile buluşarak, bir sunum gerçekleştirecek. Pavey’in 9 Eylül 2014 Salı günü saat 11.00’de gerçekleştireceği programa tüm kentli kadınlar davet edildi. Kadın Buluşmasının bu yıl ki adresi Seramik Müzesi olurken, Şafak Pavey’in programını takiben ayrıca kardeş kentlerin ‘Kadın ve Sanat’ konulu sunumları da programa renk katacak. Kadın Buluşması programları üç gün boyunca devam edecek. 10 ve 11 Eylül tarihlerinde de sanata dair söyleşiler ile renklenecek programa, tüm kentli kadınların katılımı bekleniyor.
Paylaş