havadurum

“İtlafın sorumluları tespit edilsin”

DOHAYKO Sakarya İl Temsilcisi (HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu) Psk. Danışman Berent Burcu Aydıner, Çan ilçesinde yaşanan hayvan katliamlarıyla ilgili soruşturma başlatılarak, sorumluların tespit edilmesini talep etti.

831
 
Çanakkkale`nin bir çok ilçesinde her sene sokak hayvanlarının itlaf edildiğini belirten DOHAYKO Sakarya İl Temsilcisi (HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu) Psk. Danışman Berent Burcu Aydıner; “Her sene Çanakkale ilinin birçok ilçesinden yardım çığlıkları yükselmekte kopekler itlaf edilmektedir. Bu konuda yapılan ikazlar dilekçeler,iyi niyet görüşmeleri neticesiz kalmaktadır. Oysa Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu`nun `hayvanlara can vermeliyiz` açıklaması bütün basında Temmuz ayında yer almışolmakla birlikte yine 4 Ekim Hayvanları Koruma günüde verdiği `Can dostlarımızı el birliğiyle koruyalım` anlamlı mesajına rağmen hayvanlarımız maalesef Çanakkale’de korunamamaktadır. Yine Çanakkale İli Çan İlçesi’nde 13.11.2013 tarihinde tüm kopekler zehirli iğne ile katledilmiş ve Belediye ekipleri tarafından hemencecik ortadan kaldırılmıştır!!! Ayrıca Belediye Başkanlığı’ndan yapılan basın açıklaması hayvanların 5199 sayılı kanunun maddelerine aykırı bir şekilde çöplüğe atıldığını yazmaktadır. Hayvan Hakları Savunucusu arkadaşlarımız tarafından Belediye önünde yapılan basın açıklması sırasında hayvan zehirlemesi hala devam etmek olup arkadaşlarımız iğne ile kaçan köpeği kurtarma çabalarına rağmen yakalayamamışlardır” dedi.
 
 
“İdari işlem başlatılsın”
“Yapılan bu itlaf kanuna ve vicdanlara aykırı olarak yine Çanakkale ilini karalamıstır” diyen Aydıner; “İtlaftan hemen sonra bu itlaftan haberi olmayan belediyenin ekiplerince hayvanların ölmüş bedenlerinin toplanması oldukça ironiktir. Bu bağlamda; rehabilitasyon merkezi olmayan ve veterineri bulunmayan Çan Belediyesi’nin basın açıklamasında da yer alan 300 köpeğin üremesinin nasıl önüne geçilmekte, yasaya aykırı bir biçimde çöplüğe gönderilen hayvanların akıbetleri ne olmaktadır? İtlafın sorumlularının mobesa kameraları, işyeri ve evlerin güvenlik kameralarının incelenmesi, etraflıca soruşturma yapılarak tespit edilmesi ve derhal idari işlemlere başlanmasını talep ediyoruz. Basında çıkan haberlerin ve basın açıklamasının incelenerek yetkili kurumların ve idari mekanizmaların hayvanları koruma kanunu hakkında gerekli işlemlerin yapılması konusunda uyarılmasını, bilgilendirilmesini ve belediyenin kanuna göre yapması gereken çalışmalar için derhal harekete geçirilmesini talep ediyoruz” diye konuştu..
Paylaş