“İşte sizin demokrasiniz”

Emek Partisi Çanakkale il örgütü Saat Kulesi meydanında bir araya gelerek yaptığı basın açıklaması ile güncel gelişmeleri değerlendirerek “ Sivas’ı, Uludere’yi ve Pozantı’yı unutmayacağız! Bu vicdansızlığı unutmayacağız! Adalet istiyoruz ve özgürlük! Bütün çocuklarımız için!”değerlendirmesi yaptı.

684
Emek Partisi Çanakkale il örgütü saat kulesi meydanında basın açıklaması yaptı. Açıklamada; “Vicdanlarımız bugün bir kez daha kanıyor. Bugün bir kez daha insanlık kirletildi. Ülkeyi yönetenler bir kez daha kendi halkına zulmü reva görüyor. Dün demokrasi lafını ağzından düşürmeyenler bugün hakkını arayan öğrenciyi ülkenin polisine dövdürüyorlar. Dün Sivilleşme diyenler bugün gazetecileri aydınları hatta halkın seçilmiş vekillerini bile cezaevlerine doldurmakta sakınca görmüyorlar. Dün barıştan bahsedenler bugün savaşın çığırtkanlığını yapmaktan geri durmuyorlar. Haksızlığa karşı susmamamızı öğütleyenler Sivas davası kapatılırken susmamızı bekliyorlar” değerlendirmesi yapılarak şöyle devam edildi:
 
”Ağzını her açtığında devletin bürokrasisinden yakınanlar Uludere’de yapılan katliam karşısında üç maymunu oynuyorlar. İşte sizin temiz ve ahlaklı siyasetiniz! Yalanlarınıza artık karnımız tok! Kendine karşı olan herkesi düşman kabul eden iktidar, çocukları bile kendine düşman ilan etmekten geri durmuyor. Vicdanlarımız bugün bir kez daha kanıyor. Pozantı cezaevinde (taş atan çocuklar) olarak tutuklanan çocuklara diğer mahkumlar tarafından yapılan tecavüz ortaya çıktı. İktidarın borazanlığını yapmaya alışmış büyük medya kurumları önce yaşanan vahşete karşı gözlerini kaparken bir süre sonra kamuoyu baskısıyla olayı duyurmak zorunda kaldılar.
 
Yaşananlar konuşuldukça vahşet daha da büyüdü, çocuklar onlarca defa cezaevi idaresine gördükleri işkence için başvurmalarına karşın hiçbir işlem yapılmamıştı. Hatta üstüne idari personelden onlarca kez dayak yemişlerdi. Sonunda cezaevi yetkilileri hakkında soruşturma açıldı. Devletin çözüm yolu basitti, çocuklar evlerine gönderilmek yerine Sincan’a sürgüne gönderildiler. Ve hakkında soruşturma açılan cezaevi 2. müdürüne ödül olarak 1. Müdürlük terfisini verildi. Üstüne üstlük gazetecilerle röportaj yapan Pozantı çocuklarından biri tekrar tutuklandı. Ama yetmedi haberi yapan muhabir de tutuklandı. Ardından da taş atan çocukların tutuklu çocukların ablası Müge Tuzcuoğlu da cezaevine atıldı.
 
Biz bu filmi daha öncede görmüştük. Manisalı çocuklara yapılan işkencelerde, baklava çalan çocuklara verilen ömürlük hapis cezalarıyla, devletin yetkili mayınlarıyla ölen Ceylan çocuklarında görmüştük. 12 yaşına 13 kurşun sığdıran Uğur Kaymaz’da görmüştük. Anladık ki her yer Pozantı! Değişen bir şey yok! Yaşanan bu sefilliğin adı hep demokrasi oluyor. İşte sizin demokrasiniz!
 
Bizler Pozantı cezaevinde insanlığın katledilişini öfke ve acıyla izlerken sizler kendi çocuklarınızın başlarını nasıl okşayacaksınız? Çocuklarına Tecavüzü ve dayağı hak gördüğünüz anne babalardan hangi yüzle oy isteyeceksiniz? Vicdanlarımız bugün bir kez daha kanıyor. Çocuklarımızın bedenlerini Uludere’de  ruhlarını Pozantı’da parçaladınız. Ama onlar hala seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İnsanlığın yerlerde unuttuğu haysiyeti omuzlayıp gerçekleri anlatıyorlar. Çocuklarımıza reva gördüğünüz bu vahşeti unutmayacağız! Ruhlarına onulmaz yaralar açtığınız çocuklarımızı unutmayacağız! Çaldığınız hayatları unutmayacağız! Sivas’ı, Uludere’yi ve Pozantı’yı unutmayacağız! Bu vicdansızlığı unutmayacağız! Adalet istiyoruz ve özgürlük! Bütün çocuklarımız için!”
Paylaş