“İmara aykırı olanlar kaldırılacak”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye olarak halkın sağlığını tehlikeye düşürecek baz istasyonlarının yapımına izin vermediklerini belirterek; “Bununla ilgili tedbirler alıyorum. Binaların tepesinde insanların camının önündeki baz istasyonlarını kaldırtıyorum ve yine yönetmeliklerin uygun bulduğu mesafe ve alanlarda meclis kararı ile bu baz istasyonlarının kurulmasına izin veriyorum” dedi.

414
Çanakkale Çevre Platformu ve Mahalle Muhtarlıkları tarafından hafta sonu düzenlenen Baz istasyonlarının sağlığa zararlarının konuşulduğu toplantıya Çanakkale Belediyesinden bir temsilcinin katılmaması eleştirilere neden oldu.  Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Belediyesi’nin daveti ile halkı baz istasyonlarının etkileri hakkında bilinçlendirmek üzere Çanakkale’ye gelen Bilgi Teknolojiler ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri, yaptıkları toplantıda mevcut baz istasyonlarının tamamen zararsız olduğunu iddia etmişlerdi. Başkan Gökhan o gün yaptığı açıklamada “Bu kadar yoğun bir dedikodu konusu olan, kentte yaşayanları ilgilendiren konuda katılım çok az. Biz dedikoduyu çok severiz, efsaneler üretiriz, dedikodular üretiriz. Bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için uzmanları getirdik, bu konuda kendilerinden çözüm getirmesi istenenler buraya bizi bilinçlendirmek üzere geldiler” sözleriyle katılımın az olmasını eleştirmişti. Hafta sonu yapılan toplantıya işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığını ifade eden Başkan Gökhan; “ Çanakkale de yasaların belirlediği yönetmeliğin belirlediği ölçülerin dışında mesafelerin dışında herhangi bir baz istasyonu yoktur” dedi. Gökhan, kent içerisinde baz istasyonu olacağını bunun sağlıklı haberleşme için gerekli olduğunu bildirdi.
 
“Haberleşme bir ihtiyaçtır”
Haberleşmenin bir ihtiyaç olduğunu bildiren Başkan Gökhan; “Bu kentin içerisinde baz istasyonu olacaktır. Haberleşmede bir ihtiyaçtır. Sağlıklı haberleşmede önemlidir” dedi. Gökhan şunları söyledi; “Baz istasyonları ile ilgili gerekli çalışmaları yaptırdım. Bu konuda uzmanları ben çağırdım. Görüşleri aldım vatandaşa aktardım ben görevimi yaptım. Hafta sonu toplantının olduğu gün uygun değildim, katılamadım. Başka katılan arkadaşlar oldu. Onların eleştirilerini dikkate alacağım. Zaten bizim, Çanakkale de yasaların belirlediği yönetmeliğin belirlediği ölçülerin mesafelerin dışında herhangi bir baz istasyonu yoktur. Bunun insan sağlığına zararlı noktaları bilimsel olarak ve devletin yasaları yönetmelikleri ile belirlenmiştir. Biz onların dışında elbette ki gerekli tedbirleri alarak baz istasyonlarına müsaade ediyoruz.”
 
“İmara aykırı olanlar kaldırılacak”
Vatandaşın sağlığını tehlikeye atan baz istasyonlarını tespit ettiklerini bildiren Başkan Gökhan; “Çatıların üstüne izinsiz imara aykırı baz istasyonlarını kaldıracağız. Vatandaşın burada sağlıklarına yönelik risk taşımayan alanları tespit ettik ve baz istasyonlarını kurdurduk. Bu şekilde hizmet devam ediyor. Baz istasyonlarının yapımını bazı noktalarda durdurduk. Bizim gösterdiğimiz alan değildi. Onları kurdurtmadık. Bizde o toplantıda olanlar kadar vatandaşın sağlığını hatta onlardan daha fazla düşünüyoruz. Biz bu kentte sağlıklı haberleşmenin olanaklarını sağlamakla da mükellefiz” dedi.
 
“Baz İstasyonlarına karşı değilim”
Baz istasyonlarının günümüzde gerekli olduğunu ifade den Başkan Gökhan; “Baz istasyonlarına karşı değilim. Çünkü baz istasyonları gereklilik. Ben baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı noktalarda konuşlanmasına karşıyım. Bununla ilgili tedbirler alıyorum. Binaların tepesinde insanların camının önündeki baz istasyonlarını kaldırtıyorum ve yine yönetmeliklerin uygun bulduğu mesafe ve alanlarda meclis kararı ile bu baz istasyonlarının kurulmasına izin veriyorum. Bu kentin insanının sağlıklı haberleşmeye de ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
Paylaş