havadurum

“İlk çalışmam parti tüzüğünün değişmesi olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Aday Adayı Erol Sazcı aday adaylığı başvurusuyla ilgili, CHP İl Binasında açıklama yaptı. Sazcı, parti içi seçimler ve milletvekilliğinin iki yıl ile sınırlandırılması gerektiğini söyleyerek; “Gelin milletvekilliğini, belediye başkanlığını, meclis üyeliğini iki dönemle sınırlandıralım. Bu partiyi iki dönem iktidar yapamayan bir genel başkanda lütfen bu görevi bıraksın. Artık tahammülümüz yok, kimseyi taşıyamıyoruz, taşımaya da niyetimiz yok. Sandıktan kaçmak kimseyi kurtarmaz.” dedi.

535
 
 
Bir dönem Çan Belediyesi`nde Belediye meclis üyeliği de yapan, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale milletvekili Aday Adayı Erol Sazcı, aday adaylığı başvurusuyla ilgili CHP İl Binasında açıklama yaptı. Açıklamaya CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder de katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, “Cumhuriyet Halk Partisi`nden aday adaylık başvurusu açıklamasını Erol Bey`le yapıyoruz. Bu süreçte bir çok arkadaşımız elini taşın altına koyup, Türkiye`nin sorunlarını Cumhuriyet Halk Partisi`nin siyasal bakış açısıyla çözme noktasında mücadele içerisine girdi. Bugün yine çok değerli bir arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi`ne, özellikle devrimci harekete emek vermiş, Çanakkale`de dolaşmadığı köy kasaba kalmamış diyebileceğimiz yürekli bir arkadaşımız sayın Erol Sazcı, bu sorunların çözümü noktasında emek vermeye bende hazırım diyor. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi` ne verdiği katkıdan dolayı örgütüm adına kendisine teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum” dedi. Karagöz` ün açıklamasının ardından konuşan Sazcı ise, “Çanakkale Savaşları Zaferi`nin 100`üncü yılında Türkiye`de emperyalizme karşı ilk direnişin verildiği yerde bulunmaktan son derece mutluyum. Şehitlerimizin bu aziz vatanı bizlere emanet etmesinin 100`üncü yılında kendilerini, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimize Allah` tan rahmet diliyorum. Gelecekte emperyalizme ve faşizme karşı olan mücadelenin devam etmesini canı gönülden diliyorum. 12 yıldır tarımla uğraşıyorum. Üretime yönelik çalışan bir insanım. Türkiye`nin de buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi`nin de üreticinin yanında, üreticiyle omuz omuza olmasını temenni ediyorum. Bu konuda üzerime düşen birikimlerimle CHP`ye destek vereceğimi buradan bilmenizi istiyorum” diye konuştu.
 
“Sorunları devrimci bir güç çözer”
Türkiye` de yaşanan bir çok sorunu devrimci bir gücün çözebileceğini ifade eden Sazcı; “Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde 78 Kuşağı Dev-Genç`ten gelen bir arkadaşınız olarak 77 ruhunu yaşamış, 1980 Darbesi ile büyük kıyımlara uğramış ve geçmişte çok büyük sıkıntılar yaşamış biri olarak, Türkiye`nin sorunlarını, hem Alevi sorunu olsun, hem Kürt sorunu olsun hem de ekonomik sorun olsun, bu sorunları sadece devrimci güçlerin çözeceğine inanan biriyim. Bu yüzden böyle bir göreve talip oldum. 1999 yılındaki seçim çalışmalarımda üçüncü sıra aday adayı oldum. Maalesef o sıra CHP baraj altında kaldı. Ondan sonra 2002 seçimlerine çok sıkı bir şekilde hazırlandık. Çanakkale`nin gezmediğim, ulaşamadığım ve çivi çakmadığım hiçbir yeri kalmadı. Vatandaşla kucaklaştık. Siyaseti bizim 70` li yıllarda aldığımız devrimci örgüt yapılanmasıyla yapmaya çalıştık ve başarıya ulaştık. Geçen, Gelibolu gezimde meydana geldiğimde şu aklıma geldi. 2002 yılında yine çalışmadaydım. Maalesef o günde bir takım güçler, demokrasiyi, hukuku çok isteyen güçler o günde devreye girdiler. Yine çalışma alanında Ankara`dan Cumhuriyet Halk Partisi`nin tüzüğünde oynamaya gittiler. Ve önseçimi kaldırdılar. Bunlar emeğe karşı bir saygısızlıktır. Geleceğe güvenle bakmamızın önünde birer engeldir. Hukuk, demokrasi insan hakları her zaman her yerde herkese lazım. O gün hayatımın en kötü gününü yaşadım. Yılmadım, yine buradayım. Yine aynı direnç ve aynı güvenle Türkiye`ye hizmet edebilmenin, Türkiye`nin sorunlarına gerçek anlamda yalana dayalı olmayan, yalandan beslenmeyen bir siyaset anlayışıyla bugün Çanakkale halkının karşısındayım. Gittiğimiz her yerde şu sözlerle karşılaşıyoruz; `Bize gelmiyorsunuz, bize ulaşmıyorsunuz. Sadece seçimden seçime geliyorsunuz.` İşte biz neden iktidar olamıyoruz? Neden iktidar olamadığımızı ortaya koymalıyız. Bugünü kurtarıp sadece milletvekili olmak sadece kendine menfaat sağlar. Vatandaşı kucaklamak zorundayız.” dedi.
 
“İlk çalışmam parti tüzüğünün değişmesi olacak”
Günlük politikalarla bir yere varılamayacağını belirten Sazcı; “ Önce dürüst olacağız. Örgütleri geziyorum, şuanda bitap vaziyette. Herkes ayrışmış, birbiriyle konuşmayan, birbiriyle merhabalaşmayan bir örgüt yapımız var ne yazık ki. Bu seçimler buna rağmen kazanılmalıdır. Cumhuriyetin değerleri korunmalıdır. Gelin ondan sonra hesaplaşmamızı yapalım. Tabi ki başarmak arzusu bütün adaylarımızda var. Ama bunu yaparken birbirimizi kırmadan, doğruları söyleyerek bunları dile getirmemiz lazım. Ben nasıl bir milletvekili görmek istiyorum? Önce sandıktan çıkıp Ankara` ya giden bir milletvekili görmek istiyorum. Birinin adamı olarak Ankara` ya gitmek istemiyorum. Özgür irademle, düşündüğümü söyleyebilen bir milletvekili olmak istiyorum. Bunun içinde tüzüğün değişmesi ilk çalışacağım konulardan birisidir. Gelin milletvekilliğini, belediye başkanlığını, meclis üyeliğini iki dönemle sınırlandıralım. Bu partiyi iki dönem iktidar yapamayan bir genel başkanda lütfen bu görevi bıraksın. Artık tahammülümüz yok, kimseyi taşıyamıyoruz, taşımaya da niyetimiz yok. Sandıktan kaçmak kimseyi kurtarmaz. Önseçim kararını genel merkez veriyor, bu yüzden bu karara saygı duymak zorundayız. Bir yurttaş olarak şu öneriyi getirmek istiyorum. Bazı milletvekili arkadaşlarımıza maaşları yetmeyebilir. Eğer milletvekili olursam maaşımın yüzde 10`unu her ay örgütlerin birine bağışlayacağım. Böyle olması gerektiğine inanıyorum. Bu yarışta bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş