havadurum

“İhsanoğlu ile birlikte Türkiye’de aydınlık dönem başlayacak...”

CHP`li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ile çok sayıda partili; Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında CHP Merkez İlçe Örgütü`nün planladığı program kapsamında gittiği 52 köyde basmadık yer bırakmadı. Seçim kampanyasında gerçekleştirilen çalışmaları kamuoyuna aktaran Başkan Gökhan; "Dürüstlüğü konusunda en ufak bir şaibesi olmayan ve barışın dilini kullanan sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun seçilmesi için hem Çanakkaleli hemşerilerimin hem de Türkiye`deki herkesin desteğini talep ediyoruz. Bu aydınlık döneminde başlangıcı olacağına inanıyoruz" dedi.

448
CHP Merkez İlçe binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında 52 köyde vatandaşlarla bir araya geldiklerini ve Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istediklerini belirterek; "Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında sayın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve siyasi oluşum ve propaganda ekibinin konuşmacı olarak katıldığı 52 köyde adım atmadığımız yer kalmadı. Eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde devlet olanaklarını kullanarak mitingler düzenleyen Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı olmaması için elimizden geleni yaptık. Partimizin desteklediği İhsanoğlu, iç ve dış siyasette büyük bir saygınlığı olan bir diplomat. Kendisi siyasi değil ama her partiye de eşit mesafede birisidir. Laik, Atatürkçü ve Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkan bir anlayışa sahiptir. Vatan topraklarımızda kaybolan sevgiyi ekmek, barışı ekmek, birlik ve beraberliği ekmek adına Ekmeleddin İhsanoğlu diyorum. Herkesi İhsanoğlu`nu desteklemeye davet ediyorum" dedi.
 
 
"Son derece anlamsız bir seçim"
Parlamenter rejimle yönetilen Tükiye`de Cumhurbaşkanının seçimle belirlenmesinin anlamsız olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Cumhurbaşkanlığı seçiminde 12. Cumhurbaşkanını belirleyeceğiz. İlk defa seçim ile belirlenecek olan bir Cumhurbaşkanlığı seçimi sadece Türkiye`ye özgü bir durum. Çünkü biz parlamenter rejimle yönetilen bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanını seçimle belirlemeye çalışıyoruz. Bu bence siyaset bilimi olarak son derece anlamsız bir seçim. Çünkü hem parlamenter sistemi muhafaza edeceksiniz hem de Cumhurbaşkanını seçimle seçeceksiniz. Bu garip bir durumdur. Çünkü seçimle gelen devlet başkanlıklarında bunun adına başkanlık sistemi denir. Bu seçim noktasında bir dayatma var. Nedir bu dayatma? Biliyorsunuz anayasa görüşmeleri 60 maddeden sonra tıkandı. Bu tıkanmanın nedeni de tam da bu başkanlık sistemine geçmek veya geçmemek noktasında oldu. Burada AKP hükümeti her zaman yaptığı gibi meclisteki çoğunluğunu kullanarak Cumhurbaşkanını seçimle belirleme noktasında bir yasa çıkarttı. Anayasamız gereği Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekiyor" dedi.
 
"Devlet olanakları elinin altında"
Seçim sürecinde Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan`ın devlet olanaklarını istediği gibi kullanmasını da eleştiren Başkan Gökhan; "AKP devletin bütün olanaklarını kullanmaya devam ediyor. Şu anda Başbakanın emrinde örtülü ödenek hala mevcut. İstediği gibi harcayabiliyor. Valiler, Kaymakamlar emrinde. Bütün işadamları ve basın onun emrinde. İstediği gibi propaganda yapabiliyor. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ve sayın Selahattin Demirtaş çok kısıtlı programlarda yer alıyor. Dolayısıyla adaletli olmayan ve takvimi kısıtlı bir seçimde bizde yoğun bir şekilde CHP Merkez İlçe`nin yaptığı programlarda halkımızla bir araya geldik. Ekmeleddin İhsanoğlu`nun isminin ortaya atıldığında açıkçası ben heyecan duydum ve memnun oldum. Çünkü gerçekten bu ismin olması uygun oldu. 9 parti de bu isme destek verdi. Bir yanda üslubu kışkırtıcı ve ötekileştirici bir aday, diğer tarafta da bilgisi, görgüsü, eğitimi ve Başbakan Erdoğan ile kıyas edilmeyecek tarzdaki üslubuyla sayın Ekmeleddin İhsanoğlu. Diğer aday Selahattin Demirtaş`ı da kutlamak gerekiyor" diye konuştu.
 
"Aydınlık döneminde başlangıcı olacağına inanıyoruz"
Dürüstlüğü konusunda en ufak bir şaibesi olmayan ve barışın dilini kullanan Ekmeleddin İhsanoğlu`nun seçilmesi için hem Çanakkalelilerden hem de Türkiye`de yaşayan vatandaşlardan destek isteyen Başkan Gökhan; İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanı olması ile birlikte Türkiye`de aydınlık dönemin başlayacağına dikkat çekti. Başkan Gökhan; "Ekmeleddin İhsanoğlu`nun Cumhurbaşkanı olabilmesi için elimizden gelen çalışmaları sürdürdük. Kampanya sürecinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettik. 30 tane kuruluşa ziyaret gerçekleştirdik. Bunun dışında köyleri dolaştık ve halk ile bir araya geldik. Televizyon programlarına katıldık. Halkımızın mutlaka sandığa gitmesini istiyoruz. Bunun yarın bahanesi olmaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu görevimizi yerine getirmemiz lazım. Ülkemizi başarıyla temsil etmesini düşündüğümüz, başımızı her platformda dik tutması söz konusu olan, bağırıp çağırmayan, ötelemeyen, kimseyi farklılaştırmayan, efelenmeyen, devlet adabına hakim ve ülkemizdeki tüm etnik kökenlere saygılı, dürüst, aile yapısı Türk toplumuna son derece uygun, ama özellikle dürüstlüğü konusunda en ufak bir şaibesi olmayan ve barışın dilini kullanan sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun seçilmesi için hem Çanakkaleli hemşerilerimin hem de Türkiye`deki herkesin desteğini talep ediyoruz. Bu aydınlık döneminde başlangıcı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak seçilmemeli"
"Bu hükümetin yanlış dış politikaları sonucunda Türkiye maalesef bütün saygınlığını kaybetmiş durumdadır" diyen Başkan Gökhan; "Ülkeyi bu duruma getirmiş olan bir hükümetin Başbakanının, sorumsuzluk zırhına gireceği Cumhurbaşkanı olarak seçilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle uluslararası ilişkilerde son derece riskli bir durumdayız. Yani Başbakan, Cumhurbaşkanı olursa bu ilişkiler nerelere gider bunu düşünmek bile istemiyorum. Çünkü dış politika dayılanmakla ve efelenmekle olmaz. Akılla olur. İlişkilerin sağlıklılığı ile yürür. Bunu da yapabilecek kişinin sayın Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu ifade etmek istiyorum. Sayın Çanakkaleli hemşerilerimden destek istiyorum ve şimdiden destek verecek olanlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Gökhan`dan espiri
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi bir espiri de yapan Başkan Gökhan; "Tedbir olarak Cumartesi günü tüm şişman kedileri topluyoruz. Barınağa alıyoruz ve seçimlerden sonra Pazartesi günü tekrar salacağız. Bu bakımdan bunların trafolara girmelerine engel olacağız. Bunu da belirtmiş olayım. Yani kedileri sokaklarda görmezseniz ne oldu demeyin. Sadece koruma altına alıyoruz ve Pazartesi günü salacağız" dedi.
 
Gökhan`ın seçim tahmini
Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tahminini de açıklayan Başkan Gökhan; "Çanakkale Belediye sınırları içerisinde %65 ile %70 arasında bir oran tahmin ediyorum. Türkiye geneliyle ilgili bir şey söyleyemem. Merkez ilçede ise Ekmeleddin İhsanoğlu`nun %60-65 oranında oy alacağını düşünüyorum. Hedefimiz bu tabi. Türkiye`de temennim sayın Ekmeleddin İhsanoğlu`nun ilk turda %50`nin üzerinde bir oy alarak seçilmesi" diye konuştu.
Paylaş