“İftar sofralarını oy avcılığına dönüştürdüler”

CHP Kepez Belde Örgütü, AKP tarafından Ramazan ayında düzenlenen sokak iftarlarının gövde gösterisine dönüşmesine sert tepki gösterdi.

871
CHP Kepez Belde Başkanı Hamit Aşırok ile çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP Kepez Belde Başkan Yardımcısı Gülnur Yıldırım, İstanbul’dan gelerek Kepez’de iftar yemeği veren AKP’lilerin iftar yemeği adı altında tam bir partizanlık sergilediğini söyledi. Ramazan ayını kullanan AKP’lilerin iftar yemeğini gövde gösterisine çevirdiğini belirten Yıldırım, bu organizasyonlar için kaç para harcandığını sordu.
 
Yıldırım; “Parti amblemli hediye poşetleri ile Kepez sokaklarında boy gösteren İstanbullu AKP`liler, bizden size tavsiye: Şunu bunu dağıtma numaranız Kepez`de tutmuyor, boşuna yorulmayın. Taa İstanbullardan gelerek kanıksadığımız numaralarınızı ‘bi daha bi daha’ denemeyin. Bize inanmıyorsanız Kepez seçim sonuçlarına bakın . Niyetiniz gerçekten zor durumdaki insanları sevindirmekse hükümet politikalarınızla insanları yoksullaştırmayın yeter” dedi.
 
İftar yemeklerinde üye stantı kurarak, iftar yemeğine gelenlere tuzağa düşmüş av muamelesi yapan AKP’lileri, Kepez halkının unutmayacağını kaydeden Yıldırım; “Ey tek ve asıl derdi oy avcılığı yapmak olanlar; Biz AKP mantığının milleti kandırmak için her hileye başvurduğunu biliyorduk. İnsanların dini duygularını sömürmek için yaptığınız her şeyin, her gün, her yerde şahidiydik. Ama bu kadar zıvanadan çıkmanıza biz bile şaşırdık” diye konuştu.
 
Şehirlerin meydanlarıyla anıldığını dile getiren CHP Kepez Belde Örgütü Başkanı Hamit Aşırok ise; “AKP meydanı kullanmakta çok ısrarcı oldu. O meydanda parti amblemi altında iftar düzenlenmesine gönlümüz razı olmadı. Ancak bu meydan AKP’lilere de lazım oldu. Demek ki, şehirler meydanlarıyla var oluyorlarmış. Meydanda yapılmak istenen hastane olayı yalan bir propagandadır” şeklindeki açıklaması ile son günlerde ÇOMÜ Hastanesi yeri ile ilgili AKP açıklamalarının da samimi olmadığına dair bir göndermede bulundu.
 
CHP Kepez Belde Başkanı Hamit Aşırok ile çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan CHP Kepez Belde Başkan Yardımcısı Gülnur Yıldırım, İstanbul’dan gelerek Kepez’de iftar yemeği veren AKP’lilerin iftar yemeği adı altında tam bir partizanlık sergilediğini söyledi. Ramazan ayını kullanan AKP’lilerin iftar yemeğini gövde gösterisine çevirdiğini belirten Yıldırım, bu organizasyonlar için kaç para harcandığını sordu.
 
Gövde gösterisine dönüşen iftar yemeklerinin hangi kaynağa dayandığını soran Yıldırım; “Ramazan ayını kullanarak beldemizde gövde gösterisine soyundular. Kendilerine soruyoruz: İstanbul`dan Kepez`e gelene kadar kaç lira benzin parası harcadınız? O para ile kaç fukara doyardı, hesap ettiniz mi? İktidarınız altında milletin beli bükülürken sizin tırlarınızı dolduran, size kaygısızca harcamalar yaptıran zenginliğiniz hangi kaynağa dayanıyor? Parti amblemli hediye poşetleri ile Kepez sokaklarında boy gösteren İstanbullu AKP`liler, bizden size tavsiye: Şunu -bunu dağıtma numaranız Kepez`de tutmuyor, boşuna yorulmayın. Taa İstanbullardan gelerek kanıksadığımız numaralarınızı ‘bi daha bi daha’ denemeyin. Bize inanmıyorsanız Kepez seçim sonuçlarına bakın . Niyetiniz gerçekten zor durumdaki insanları sevindirmekse hükümet politikalarınızla insanları yoksullaştırmayın yeter” dedi.
 
 
“Kepez de böyle zulüm görmedi”
İftar yemeklerinde üye stantı kurarak, iftar yemeğine gelenlere tuzağa düşmüş av muamelesi yapan AKP’lileri, Kepez halkının unutmayacağını kaydeden Yıldırım; “Ey tek ve asıl derdi oy avcılığı yapmak olanlar; Biz AKP mantığının milleti kandırmak için her hileye başvurduğunu biliyorduk. İnsanların dini duygularını sömürmek için yaptığınız her şeyin, her gün, her yerde şahidiydik. Ama bu kadar zıvanadan çıkmanıza biz bile şaşırdık. İftar yemeği vereceğiz diye çağırdığınız insanlara belediye seçimleri için propaganda yaptınız. Hızınızı alamadınız, Kepez Belediye Başkanı hakkında atıp tuttunuz. İftar programlarınızın sadece CHP`li belediyelerle sınırlı olmasının nedeni bu mudur? Sizin için, Ramazan gününü anlam ve önemi aslında bu mudur? Kepez Belediye Başkanı Dr Ömer Faruk Mutan tüm Kepez halkının belediye başkanıdır. Her Ramazan ayında iftar yemekleri için partili kimliklerine bakmaksızın gönüllüler bulur. Onlarla halkı, belediye organizasyonuyla kurulan iftar sofralarında buluşturur. Bizler de o sofralara kimin hangi partiden olduğunu önemsemeden omuz omuza otururuz. Kepez iftar sofraları Kepez halkı için birlik, dayanışma ve paylaşımı ifade eder. Birileri bundan rahatsız oldu da İstanbul`dan düzen bozucular mı sipariş ediyor? Niyetiniz her ne idiyse beceremediniz. Olmadı. Fiyaskoyla sonuçlandı. Kepezliler olarak size diyeceğimiz şu: Kepez`de iftar iftar olalı böyle zulüm görmedi. İftar yemeklerine üye stantı kuranları, iftar yemeğine gelenlere tuzağa düşmüş av muamelesi yapanları Kepezliler unutmayacak” diye konuştu.
 
 
“Hesabı sorulacaktır”
Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Son sözümüz de bulunduğu mevkilerde siyasi duruş sergileme anlayışıyla hareket edenlere. Böyle davrananlar, tüm kariyerlerini hizmet ettikleri siyasi anlayışın kaderine ipotek etmişlerdir. Bilinmelidir ki, halkımız böylesi zihniyetlerin de sonunu getirmek üzere, ilk seçimlerde bu iktidarı sandığa gömdüğünde kınadığımız bu türden tutumların da hesabı sorulacaktır.”
 
“Şehirler meydanlarıyla anılır”
Şehirlerin meydanlarıyla anıldığını dile getiren CHP Kepez Belde Örgütü Başkanı Hamit Aşırok ise; “AKP meydanı kullanmakta çok ısrarcı oldu. O meydanda parti amblemi altında iftar düzenlenmesine gönlümüz razı olmadı. Ancak bu meydan AKP’lilere de lazım oldu. Demek ki, kentler meydanlarıyla vardır. Meydanda yapılmak istenen hastane olayı yalan bir propagandadır” şeklinde konuştu.
Paylaş