“Hükümet savaş borazanlığı yapıyor”

Türkiye Kominist Partisi Çanakkale İl Örgütü Başkanı Yalçın Yavuz Seçkin İl Binası’nda basın açıklaması düzenledi.

782
TKP Başkanı Seçkin yaptığı açıklamada ülkenin savaşa sokulmasının sorumluluğunu üstlenenlerin dökülecek her damla kanın bedelini ödemeye hazır olmaları gerektiğini belirtti. Seçkin Patriot füzelerinin Türkiye’ye geleceğini ve füzelere kumanda edecek NATO askerlerin de gruplar halinde gelmeye başladığına dikkati çekerek, AKP Hükümetinin Türkiye’yi düpedüz bölgesel bir savaşa sürüklediğini ve ABD`yle "stratejik ittifak" masallarıyla memleketi savaş meydanına çevirmeye hazırlandığını belirtti. Seçkin hükümetin savaş borazanlığı yaptığını ve parlamentodan ise ses çıkmadığını belirterek, bir haftadan kısa bir süre sonra NATO askerlerinin kumandasında Partiot füzelerinin kurulacağını, hükümetin konuyu meclisten geçirmeye gerek bile görmediğini söyledi.
 
“Parlamento sessiz kalıyor”
Parlamentonun sessiz kalmasını eleştiren Seçkin; “TBMM, etkisiz, yetkisiz, teslim olmuş bir parlamento mudur? TBMM üyelerinin söz söylemeye cüreti, karşı durmaya cesareti, halkı temsil meşruiyeti kalmamış mıdır? Sessizliğin suça ortak olmak olduğunu bilmiyorlar mı? Elbette onlar susarsa biz konuşuruz. Meclis susarsa bu ülkenin yurtseverleri hesap sormayı görev bilirler” diyerek Çanakkale’yi temsil eden 4 milletvekiline seslendi. Daniş, Kaşdemir, Sarıbaş ve Soydan’a seslenen Seçkin; “Suriye`nin Türkiye`yi tehdit ettiğine gerçekten inanıyor musunuz? Bu ülkenin gerçek yurtseverleri inanmıyor çünkü buna. Türkiye`yi yönetenler, hem Suriye hakkında "bir ucundan girip öte tarafından çıkarız" diye ileri geri konuşacaklar, hem de ülkeyi korumak için dünyanın silahını, yabancı askerini yığacaklar. Var mı bunun inanılacak tarafı. İnanmıyoruz ve ülkemizde Patriot füzesi de, NATO askeri de istemiyoruz! Anayasa`nın 92. Maddesi`ne göre "yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye`de bulunmasına izin verme yetkisi Türkiye Büyük Millet Meclisinindir" Bu asker girişi hukuksuzdur ve AKP hükümeti açıkça Anayasa suçu işlemektedir. Bu suça ortak olmamak için ne yaptınız? Hangi soru önergesini verdiniz? Yasama faaliyetleri esnasında konuyla ilgili herhangi bir sözlü ya da yazılı itirazınız oldu mu?” diye sorarak sessiz kalmanın ABD`ye taşeronluğa ve savaşa onay vermek anlamına geleceğini ve susanların akacak her damla kanın hesabını vermeye hazırlanmaları gerektiğini söyledi.
 
“Vekillere uyarı mektubu yollayacağız”
Seçkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “TKP bu savaşa karşı ve TKP yalnız değil. Türkiye halkı da bu savaşa destek vermiyor, onaylamıyor. Komşularımızla düşmanlığa sürüklenmek istemiyoruz. Vatandaşlarımızın ölmesini de, kimseyi öldürmesini de istemiyoruz. Topraklarımızın emperyalistler tarafından canice amaçlar için kullanılmasını reddediyoruz. Bu haykırışımızı bir kez daha, yüksek bir sesle dile getirmek için 19 Ocak Cumartesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde Çanakkale`yi temsil eden dört milletvekiline, bir kısmını yukarıda sıraladığımız sorulardan oluşan uyarı mektuplarımızı yollayacağız. Saat 12.00`da Çanakkale Postanesi önünde bulaşarak gayri hukuki, gayri ahlaki ve gayri meşru şekilde Patriot füzelerini ve NATO` yu çağıran hükümete karşı; Meclis`in hukukunu koruyacak mısınız? Anayasa`nın bile bile ihlal edilmesine göz yumacak mısınız? diye soracağız. İlimiz Milletvekillerine sorduğumuz soruların yanıtını ise 20 Ocak`tan itibaren, Çanakkale`den Ankara Güvenpark`ta ki "Patriot Nöbeti`ne" giderek, meclisin hemen yanı başında bekleyeceğiz. Çanakkaleli tüm yurtseverleri, devrimcileri ve anti-emperyalistleri 19 Ocak Cumartesi Günü saat 12.00`da Çanakkale Postanesi önünde yapacağımız uyarı eylemine davet ediyoruz. Ölmek de öldürmek de istemeyenler, sokaklarımızda yabancı asker görmek istemeyenler, savaş istemeyenler arada kalamazsınız. Ayağa kalkmalısınız.”
Paylaş