“Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz...”

Devlet Su İşleri`nde işten atılan 6 işçi, “İşimizi geri istiyoruz. Hukuki yollardan hakkımızı arayacağız” dediler. İşçiler dün kendi aralarında yaptıkları toplantıda, haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini dile getirdiler.

632
Devlet Su İşleri Çanakkale 252`nci Şube Müdürlüğü`nde işten atılan işçiler haklarını arayacaklarını dile getirdiler. Çalışma süreleri 3-11 yıl arasında değişen 6 işçi dün kendi aralarında yaptıkları toplantının ardından Gazetemiz Çanakkale OLAY`a özel açıklamalarda bulundular. “Biz yıllardır burada çalışıyoruz” diyen DSİ işçileri, “Hakkımızda en küçük bir şikayet, en küçük bir soruşturma ya da tutanak yokken durup dururken bizi işten atmalarını kabul edemeyiz. Biz çalışıp ekmeğimizi kazanmak istiyoruz, hakkımızı yedirmek istemiyoruz” ifadelerini kullandılar.
 
“Burada durmanızın bir anlamı yok!”
DSİ işçileri, DSİ yetkililerinin kendilerine haber gönderdiğini ifade ederek, “Hemen formalarınızı çıkarın, işe yeni başlayanlar giyecek. Zaten artık burada durmanızın da bir anlamı yok” denildiğini söylediler. “Yıllardır bu kuruma hizmet ediyoruz” diyen DSİ işçileri, “Böylesi bir işten çıkarma ahlaki midir?” diye sordular. Kendilerine yeni bir iş bulmak için bile zaman tanınmadığına dikkat çeken DSİ işçileri, bu yapılanın doğru olmadığını söylediler.
 
“Her işi yaptık”
DSİ`de bahçe temizliğinden, daire içi temizliğine, garsonluğa ve sekreterliğe kadar kendilerine her işin yaptırıldığını ifade eden işçiler, “Biz bunca eziyete onca yıl boşuna mı çektik?” dediler. Kendilerine “İşten atıldınız” diyen yetkililere de seslenen işçiler, bugüne kadar dört kez şirket değişikliği yaşandığını, dördünde de işten atılmadıklarını, şimdi neden işten atıldıklarını sordular.
 
“Topu birbirlerine atıyorlar”
Kendilerine karşı alınan tutumu doğru bulmadıklarını da dile getiren DSİ işçileri, “Hukuki olarak araştırmalarımıza başladık. Hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız. Bize bu yapılanı hak etmiyoruz, hakkımızı yedirmeyeceğiz” dediler. DSİ işçileri, “Biz işten atıldıktan sonra, neden işten atıldığımıza dair sorular sorduğumuzda ise, şirket topu kuruma, kurum da şirkete atıyor. DSİ`den `şirket öyle istedi` yanıtını aldık, şirkete müracaat ettiğimizde ise `bizimle ilgisi yok, kurum müdürlüğü böyle istedi` açıklaması yaptılar. Biz, neden işten atıldığımızı bilmiyoruz ve ilgililerden geçerli bir açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştular.
Paylaş