havadurum

“Hrant’ın katilleri AKP’nin iyi çocukları”

Emek Partisi (EMEP) yaptığı yazılı açıklamada, Hrant Dink davasında alınan kararı eleştirdi. Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 5 yıl önce AKP Hükümeti döneminde İstanbul’da katledildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, “Muammer Güler İstanbul Valisi, Celalettin Cerrah ise Emniyet Müdürüydü. Bugün biri milletvekili, diğeri vali olarak görev yapıyor. Diğer bürokratlar da değişik yerlere terfi edilmiş olarak görevlerini sürdürüyorlar. AKP Hükümeti ise ustalık döneminin gücüyle icraatlarını sürdürüyor” denildi.

1004
Dink’in ölümünün 5’inci yılının dolmasına iki gün kala Dink davasının karara bağlandığı belirtilen açıklamada, “Katiller aklandı, cinayetin arkasındaki güçler yok sayıldı. ‘Cinayette örgüt izine rastlanmamıştır’ kararı verildi. Hemen her gün, birbirleriyle alakasız onlarca insanı örgüt üyeliğinden gözaltına alıp tutuklatan ve bu operasyonların arkasında olduğunu açıklayan hükümet, Dink davasında katillerin örgüt üyeliğinden beraat etmeleri karşısında ‘adaletin tecelli ettiğini’ düşünmektedir.
 
Hatırlanacağı gibi, Şemdinli’de yakalanan uzman çavuşlar için dönemin Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, ‘tanırım iyi çocuktur’ demişti. Bugün AKP hükümetinin iyi çocuklarıyla karşı karşıyayız. Hrant Dink cinayetinde mahkemenin verdiği karar, ‘bunlar da AKP’nin iyi çocukları’ dedirtecek bir karar. Katiller örgüt üyeliğinden beraat ederek, Pelitli’nin yaramaz çocukları olarak ödüllendirildiler” denildi.
 
AKP Hükümetinin, ustalık döneminde aleni bir biçimde derin devletin tüm kurum ve kişilerini koruyup kolladığının ve kendi sistemi olarak işleteceğinin göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, “AKP, devlet geleneğini sahiplenmiş, eski ve yeni güçlerin mutabakatıyla cinayetin üstünü kapatmış; katilleri ve arkasındaki güçleri koruyup kollayan bir mekanizma halinde olduğunu göstermiştir. Jandarmadan polise, istihbarattan valiye ve diğer bürokratlara uzanan, organize bir cinayet, “örgüt yoktur” denilerek, komik bir cezayla kapatılmak istenmektedir” denildi. Hrant Dink cinayetinde verilen kararın toplum vicdanında derin bir yara açtığını ve AKP hükümetinin, sistemin tüm çirkefiyle uyumlu hale geldiğini bir kez daha tescil ettiği vurgulandı.
Paylaş