“Hırsızları aklayan bir meclisin parçası olmak istemem!”

CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Metin Ümit Ural; “Biz, birlikte, hep beraber; bizden çalınanları geri alan bir meclis oluşturacağız! Türkiye Büyük Millet Meclisini! 2015 seçimleri bunun için Türkiye’nin kader seçimidir” dedi. Ural, hırsızları aklayan meclisin parçası olmak istemediğini de ifade etti.

930
Genel seçimler için CHP`den Milletvekili aday adayı olan Metin Ümit Ural, hırsızları aklayan bir meclisin parçası olmak istemediğini söyledi. Ural; “Hiçbir meclis sizi aklayamaz! Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu ülkenin meclisidir. Bu ülkenin yasa yapıcısıdır. Eğer siz; hukuku, yasaları, bir tarafa koyar da hırsızları aklamaya çalışırsanız TBMM’nin varlığını zedelersiniz. Hırsızları aklayan bir meclisin parçası olmak istemem! 2015 seçimlerinde hırsızların yer almadığı bir meclis olacaktır. Bunun için elbirliğiyle, omuz omuza çalışarak CHP’yi iktidara taşıyacağız. Bizden çaldıklarını geri alacağız. Sadece evlerde bulunan para sayma makineleriyle saydıkları ayakkabı kutuları, para kasalarını geri almayacağız! Bizden çaldıkları her şeyi geri alacağız… Köylünün tohumunu geri alacağız. Memurun özlük haklarını geri alacağız. İşçinin sendikalaşma hakkını geri alacağız. Türkiye’nin elinden çalınan sosyal devlet anlayışını geri alacağız. Limanlarımızı geri alacağız. Bankalara rehin kalan vatandaşı geri alacağız. Türkiye’den çalınan demokratik halklarımızı, hukukunuzu, yasalarımızı geri alacağız! Biz, bizden çalınan ne varsa geri alacağız!” dedi.
 
“Adaleti de çaldılar! Geri alacağız!”
2015 Genel seçimlerinin Türkiye’nin kader seçimleri olduğuna dikkat çeken Ural; “Hiçbir meclis hırsızları aklayamaz! Hukuka her altı ayda bir müdahale etmesine rağmen yine kendi hukuklarından kaçan hırsızlardan Cumhuriyet Halk Partisi hesap mutlaka soracaktır. Bunun için 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oluyorum. Bizden çalınanları geri almak için, hırsızlardan hesap sormak için Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday oluyorum. Biz, birlikte, hep beraber; bizden çalınanları geri alan bir meclis oluşturacağız! Türkiye Büyük Millet Meclisini! 2015 seçimleri bunun için Türkiye’nin kader seçimidir. Gezi Direnişinde hayatları çalınan çocuklarımızın da hesabını verecekler. Ali İsmail Korkmaz’ın davası sonuçlandı. Savcı müebbet istedi hakim 3 yıl verdi. Adaleti de çaldılar! Geri alacağız!” diye konuştu.
Paylaş