“Hiç kimsenin keyfini bekleyemeyiz”

İskele meydanının İl Genel ve Belediye Meclislerinin aldığı kararla meydan olarak düzenlenmesi süreci Koruma Kuruluna takıldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “İmar müdürüne telefonda hakaret eden kurul başkanına bu ülke söz geçiremiyor. Bu kişinin birilerinin desturuna ihtiyacı var.” dedi.

698
Belediye meclis toplantısına koruma kurulunun gündemine almadığı iskele meydanı düzenleme projesi gündemini vurdu. Kurul toplantısı için Lapseki adatepe köyüne gittiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Biz nerdeyiz, bu vatandaş nereye gidiyor. Anlamadım ama süreç iyi gitmiyor. Vali’yi dinlemeyen bir kurul müdürü var. Bu işler müdürün keyfini beklemekle olmaz. Bu kent halkı hiç kimsenin keyfini bekleyemez. 28 Mayıs’a kadar çözülmezse inşaata devam ederim” dedi. 
 
Devleti kurum müdürü yönetiyorsa yapacak bir şey yok sözleri ile süreci özetleyen Başkan Gökhan, kurul müdürünün imar müdürüne telefonda hakaret ettiğini söyledi. Başkan Gökhan; “Bu ülke bir bürokratına söz geçiremiyor. Bunu kabul edemem. Bir kişi bana akıl verip hakaret ediyor. Böyle sürecekse bunun sonu yok. Kurul gündemine alsaydı şu anda kararlar çıkmış olurdu. Bu kişinin birilerinin desturuna ihtiyacı var.” dedi.
 
AKP Gurup Başkan Vekili Cumhur Kabasakal da, 28 Mayıs’a kadar olmazsa ben inşaata devam ederim sözünü doğru bulmadığını belirterek; “Bir iki ay daha gecikirse ne fark eder anlayamıyorum” dedi. CHP Grup Başkan vekili Muzaffer Özgen de bürokrasiye takıldık sözleri ile başladığı konuşmasında; “Çanakkale’nin tüm kurumlarının hem fikir olduğu konuda kurulda adım atmalıdır” dedi.
 
MHP Grup Başkan Vekili Murtaza Şahin Başdoğan da, konunun halka indirilerek anket çalışması ile alınan görüşlerle baskı oluşturulabileceğini ifade etti.
 
AKP Meclis Üyesi Hakan Vural ise “Koruma kurulu işi düşen herkese Çin işkencesi yaptı. Sayın Özay döneminde bu kurul Çanakkale halkının başına musallat edildi. Oradan gelecek ulema bize ahkam kesiyor. Bakalım kendinizi nasıl koruma kurulunun gazabından koruyacaksınız” dedi.
 
CHP Meclis üyesi Cem Belli de “Koruma kurulu müdürü Çanakkale’nin istemlerine ayak sürüyor. Başbakan Erdoğan bürokratları bu tür konularda sık sık uyarır. Çoğu zaman da gereğini yapar. AKP mensupları iktidarın gücünü kullanarak bu tıkanıklığı aşmak durumundadır” dedi.
 
CHP’li üye Mehmet Emin Şevik de ‘Anlaşılan bu konu kabak tadı verecek’ sözleri ile süreci değerlendirdi.
Paylaş