“Hep `Havaalanı taşınsın` dedik”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Halil Rüştü Akgün’ün “20 yıldır sesleri çıkmıyordu. Sorunu çözüyormuş edasıyla söylemiyle oy avcılığı yapılması yanlıştır” cevap verdi. Başkan Gökhan “Bunun seçimle falan alakası yok. Biz yıllardır bunu savunuyoruz. Biz onlar gibi değiliz onlar yapar” dedi.

996
Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuşulmasının ardından tekrar kent gündemine gelen havalananın yeri konusu İl Genel Meclisi’ni karıştırdı. İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Halil Rüştü Akgün, Cumhuriyet Halk Partisi’ni “oy avcılığı” yapmakla suçlarken, mecliste tartışmanın dozu yükselmişti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise dün yaptığı açıklamasında hem CHP’nin hem de Çanakkale Belediyesi’nin yıllardır bu konuyu dile getirdiklerini ifade etti. Başkan Gökhan, “Havaalanının konusunda Ticaret ve Sanayi Odası da görüş bildirdi. Kent merkezinde kalmasına karşı olduğu görüldü. CHP ilk defa söylemiyor bunları. Yıllardır, havaalanının kent merkezinden, daha uygun bir yere taşınması noktasında iradesini ortaya koymuş durumdadır. Ama bu bizim elimizde olan, belediyenin elinde olan, yerel yönetiminin elinde olan bir konu değildir. Sonuç olarak biz bunu önceden beri ifade ettik ama havaalanı uzatma ve genişletme çalışmaları devam etti. CHP ezelden beri havaalanının şehrin dışına çıkması için düşüncesine hep ifade etmiştir. Ben de Çanakkale Belediye Başkanı olarak havaalanı konusundaki görüşlerimi ifade ettim” dedi.
“Oralı bile olmadılar”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açıklamasında kendisinin ve CHP’nin yıllardır bu konuyu dile getirdiğini anımsatarak ilgililerin, konuya ilgisiz kaldığını vurguladı. Başkan Gökhan, “Ben hep söyledim. Yer olarak da Özbek Ovası’nı işaret ettim. Hemen Özbek Ovası’na giderken tepenin arka tarafının bu konuyla ilgili çalışma yapılabilecek bir yer olduğunu bugüne kadar hep söyledim. Uygun olup olmadığını elbette ki bilemem. Bu konuyla ilgili uzmanlar incelerlerle, burası uygun değil, şu nedenle ya da şu sebeple burası olmaz der o ayrı bir konu. Onu kabul ederiz. Ama buranın olup olmayacağı ile ilgili herhangi bir çalışma yok. Oralı bile olmuyorlar. Yani o alanın uygun olup olmadığına dair görüşü onlar bildirecekler. Ama bizim gözümüzle en uygun yer orası. Mevcut alanla oradaki alan arasında uzunluk ve genişlik noktasında ne fark var? Bence hiç bir fark yok” dedi.
Akgün’e sert cevap
Başkan Gökhan, TSO’nun ve Milletvekili Serdar Soydan’ın görüşlerine katıldığını ifade ederek CHP’yi “Oy avcılığı” ile suçlayan İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Halil Rüştü Akgün’ü sert bir dille eleştirdi. Başkan Gökhan, “Hem Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin hem de Milletvekilimiz Serdar Soydan’ın görüşlerine ben de katılıyorum tabi ki. Dediğim gibi biz yıllardır bunu söylüyoruz. Havaalanının kent merkezinden taşınması gerektiğini ifade ediyoruz. Daha önce söyledik ilk defa söylemiyoruz. Bu anlamda Halil Rüştü Akgün’ün o çıkışı anlamsız. Seçimle falan da alakası yok. Biz onlar gibi yapmayız, biz onların kafasında değiliz. Onlar seçim geldiğinde şov yaparlar, biz yapmayız” dedi.
Paylaş