“Hayat naylon değil, bayram olsa”

Sosyal Yaşam Evleri bağlı kadınlar Dünya Çevre Günü`nde, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte çevre bilincini geliştirmek amacıyla kese kağıdı ve file dağıtımı gerçekleştirdi. Cuma Pazarı`nda gerçekleştirilen dağıtımda, pazarcı esnafı ve vatandaşlara naylon poşet kullanımının zararları anlatılarak, kese kağıdı ve file kullanımı tavsiye edildi.

417
Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri`ne bağlı kadınlar, Dünya Çevre Günü`nde anlamlı bir kampanyaya imza attılar. Sosyal Yaşam Evleri kadınları `Hayat Naylon Değil, Bayram Olsa` kampanyası çerçevesinde, çevreye ve insan sağlığına zararlı olan naylon poşetlerinin kullanımını azaltmak amacıyla dün kese kağıdı ve file dağıtımı gerçekleştirdi. Cuma Pazarı`nda gerçekleştirilen dağıtıma, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar da katıldı. Pazarcı esnafı ve vatandaşlara naylon kullanımın zararlarını anlatan kadınlar, kese kağıdı ve file kullanımını önerdiler. Pazarcı esnafı ve vatandaşlar da kampanyanın anlamlı olduğunu belirterek, file ve kese kağıdı kullanımını desteklediklerini ifade ettiler.
 
 
“Naylon poşetleri kaldıracağız”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Çanakkale`de naylon poşetleri kaldırmayı düşündüğünü ifade ederek; “ Çanakkale`de naylon poşetleri kaldırmayı öneriyorum. Bunu belediye meclisinde tartışacağız. Pazarlarda, marketlerde her yerde ya kese kağıdı ya da file kullanımını uygulayacağız. Hatta kadınlarımız file üretimini yaptılar bile. Bizde sembolik olarak burada dolaşıyoruz, esnafa soruyoruz. Herkes son derece memnun. Bunun olması gerektiğini söylüyor. Biliyorsunuz bugün çevre günü. Dolayısıyla file ve kese kağıdı dağımımızı bugün başlattık. Önümüzdeki meclislerde bu konu tartışılacak. Alt yapısını hazırlayıp gereğini yapacağız” diye belirtti. (Tekin Bozkurt)
Paylaş