“Havamıza, suyumuza, toprağımıza sahip çıkacağız”

Çanakkale Çevre Platformu, Lapseki’ye bağlı Adatepe köylüleri ile bir araya gelerek termik santrale karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı. Adatepe halkı, “havamıza, suyumuza, toprağımıza, geleceğimize, sahip çıkacağız” derken, Platform sözcüsü Hicri Nalbant, “Bölünmeden, parçalanmadan, inatla, direne direne geleceğimize sahip çıkmalıyız” dedi.

674
Çanakkale bölgesinde kurulacak termik santraller, maden çalışmalarının ardından yörenin doğasını tehdit eden en önemli etkenlerden biri olarak görülüyor. Çanakkale Çevre Platformu, “Made İn Çanakkale” başlığı altındaki “Çanakkale değerleri risk altında, sahip çıkılmalı” kampanyası tüm hızıyla devam ediyor. Çanakkale Çevre Platformu, Lapseki’ye bağlı Adatepe Köyü’ne giderek, köy kahvesinde köyün kadınlarına seslendi. Çanakkale Çevre Platformu’ndan oluşturulan bir ekip, termik santraller konusunda Adatepeli kadınları bilgilendirmek ve mücadeleyi yükseltmek için köye gitti. Çanakkale Çevre Platformu dönem sözcüsü Hicri Nalbant, burada yaptığı konuşmada, “Ormanlarımızı, su kaynaklarımızı yok edecekler. Bu bölgedeki yaşamı bitirecekler. Lapseki’nin neyi var? Kirazı var, şeftalisi var. Bayramiç’in Beyazı var, elması var. Ezine’nin peyniri var. Yani Çanakkale’nin neresine bakarsanız bakın, yer yeri ayrı bir değer. Şimdi bu değerler yok edilmek isteniyor. Yapmamız gereken bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bölünmeden, parçalanmadan, inatla, direne direne geleceğimize sahip çıkmalıyız” dedi.
 
“Tüm bölge tehdit altında”
“Bu yok oluş ve olumsuz etkilenme sadece sizinle kalmayacak” diyen Çanakkale Çevre Platformu Dönem sözcüsü Hicri Nalbant, burada yaptığı konuşmada bir tarafta altın madenleri diğer tarafta termik santrallerin tüm bölgeyi etkileyeceğine vurgu yaptı. Nalbant, “Çardak’ı da vuracak Çanakkale merkezi de vuracak. Kimse bize uzak demesin, hepimiz zarar göreceğiz. Bütün çevre köyler ve Çanakkale halkı ile birlikte buna karşı çıkmalıyız. Bunun için halkı bilgilendirme toplantıları, ÇED toplantıları yapıldı. ÇED raporunu alacaklar. Alsınlar. Biz de hazırlıklarımıza başladık, dava açacağız, mahkemeye vereceğiz. Çanakkale Çevre Platformu olarak sizinle birlikte topraklarımıza ormanlarımıza, suyumuza sahip çıkacağız. Buralar öncelikle sizindir ama hepimizin hakkı var. Beraber sahip çıkarsak bu işi önleriz. Siz istemezseniz daha önceki gibi direncinizi muhafaza ederseniz kimse buraya termik santral kuramayacak” dedi.
Paylaş