havadurum

“Hastaların gözü önünde şiddet gördüm”

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde sözlü ve fiziki şiddet gördüğü iddia edilen hemşire Özlem Açıkgöz, Çanakkale OLAY`a konuştu. Uğradığı şiddet dakikalarını anlatan Açıkgöz, “Hastaların gözünün önünde, hastalar var, hasta yakınları var, herkesin gözleri önünde bağırıp çağırarak beni dışarıya attı. Zor ve kötü bir durumdu” dedi.

1563
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Eftal Yıldırım`ın gündeme getirdiği, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde gerçekleştiği ileri sürülen, aynı hastanede görevli hemşire Özlem Açıkgöz`e yönelik sözle ve fiziki şiddet ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Sözkonusu şiddete maruz kaldığı ileri sürülen hemşire Açıkgöz, olay anını anlattı. Dün kendisine telefon ile ulaştığımız Açıkgöz, “Olayla ilgili olarak söz konusu şahıs hakkında şikayette bulundum” dedi. “Bugün (dün) ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`ne idari soruşturma yapılması ile ilgili olarak şikayet dilekçesini verdim” diyen Açıkgöz, “Bu arada birim değişikliği de istedim. Soruşturma sürecine göre tavrımızı belirleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“Herşey hastaların gözü önünde oldu”
“Ben kendisine vizite esnasında, bir hasta ile ilgili açıklama yapıyordum” diyerek olayı anlatmaya başlayan Açıkgöz, “Bu esnada hasta da yanımızdaydı, hasta için sorunteşkil edebilecek bir durum olmadığı için de ben kendisine açıklamalar yapıyordum. Bu esnada birden bağırıp çağırmaya başladı. Kolumu tutup iteklemeye başladı. Bana `çık dışarıya` diyor ama bir taraftan da kolumu tutuyordu. Derdest edip atmaya çalışıyordu. Çok fazla bağırıyordu. Ben `bırakın kolumu, çıkayım` diyordum, bu esnada o beni kolumdan tutarak dışarıya attı. Hastaların gözünün önünde, hastalar var, hasta yakınları var, herkesin gözleri önünde bağırıp çağırarak beni dışarıya attı. Sonrasında hemşire bankosuna tekrar geldi. O sırada yine açıklama girişiminde bulunmak istedim. O esnada iyice kontrolden çıktı, bu sırada da hastasına bakmak için gelen cerrahi bölüm başkanı onu tutarak arkaya doğru götürdü ve sakinleştirmeye çalıştı. Zor ve kötü bir durumdu. Böyle gelişti herşey başka ne diyebilirim ki?” şeklinde konuştu.
Paylaş