“Halkla dalga geçenlere karşı sesimizi yükseltelim!”

Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü yaptığı yazılı açıklama ile zamları kınadı.

469
Emek Partisi (EMEP) Çanakkale İl örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada;
 
”Elektriğe, doğalgaza, benzine zam demek tüm tüketim mamullerine zammın gelmesi demektir. Bu nedenle önümüzdeki günlerde emekçilerin tükettiği ekmekten başlayarak tüm tüketim maddelerine zam beklenmektedir” değerlendirilmesi yapılarak “Zamlar geri alınsın. Asıl emekçilerin ücretlerine zam yapılsın” talebinde bulunuldu. Emek Partisi tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:”Bilindiği gibi elektriğe %10,1, doğalgaza %9,8 zam yapıldı. Böylece 2012 Nisan’ında doğalgaza yapılan %18 ve elektriğe yapılan %9 zamla birlikte ele alındığında son 6 ayda doğalgaza yaklaşık %30, elektriğe %20 civarında zam yapılmıştır. Benzine artarda zam yapıldı. Ekonomiden sorumlu devlet bakanı Ali Babacan halkla dalga geçer şekilde “zamları halkın huzuru için yapıyoruz” diyor. Başbakan ve diğer yetkililer de bu söylemi destekliyor.
 
Bir zamanlar Fransız Kraliçesi açlıktan isyan eden halk için “ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” demişti. Bizim ülkemizi yönetenler de aynı kafada. Art arda gelen zamlardan nefes alamayan milyonlarca işçi ve emekçi ekmek bulamaz durumda iken AKP halkın huzuru için zam yapıyor!
 
Bu ülkede asgari ücret açlık sınırının altındadır. Yüz binlerce işçi ve memur emeklisi sefalet içinde. İşsizlik had safhada. Yüz binlerce insan çocuklarının zorunlu okul ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda iken AKP hükümeti utanmadan, sıkılmadan zamları halkın huzuru için yapıyoruz diyebiliyor. Hükümet, “Ülke ekonomisi iyiye gidiyor, kalkınıyoruz, büyüyoruz, gelişiyoruz” dedikçe yeni zamlar geliyor.
 
Başbakan “Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacağız” diyor. Ama emekçinin geçim derdi her gün daha da artıyor.
 
Sermayeye teşvik; halka zam yağmuru
İşçi ve emekçiler işsizlik ve yoksullukla boğuşurken, patronlara vergi kıyakları, teşvikler yapılıyor. Patronların kasası; sigorta primlerine getirilen aflar, işsizlik sigortası fonundan verilen faizsiz kredilerle şişiriliyor. Sermaye için bunlar yapılırken, emekçiler açlığa mahkum ediliyor. Her fırsatta işçilikten geldiğini söyleyen Başbakan, şimdi dünyanın en zengin başbakanları arasında sayılıyor. Başbakan ve şürekası bir eli yağda, bir eli balda dolaşıyor. Ona göre, açlık ve yoksulluk bitmiş durumda; varsa yoksa patronların karları ve yatırımları için uğraşıyor! Halkın payına ise zam yağmuru düşüyor...
 
Yeter artık; zamlar geri alınsın!
- Benzine, elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar geri alınsın. Asıl emekçilerin ücretlerine zam yapılsın.
- Asgari ücretten vergi alınmasın ve asgari ücret açlık sınırının üzerine çıkarılsın.
- Et, süt ve temel gıda maddelerinde indirime gidilsin.
- Emekçilerden alınan vergiler düşürülsün, sermayeden gelir ve varlık vergileri alınsın.
- Sağlıkta ve eğitimde getirilen katkı payları iptal edilsin. Herkese ulaşılabilir parasız, eşit, sağlık hizmeti; parasız, bilimsel, laik anadilde eğitim sağlansın.
- Savaşçı, inkarcı; halkı karşı karşıya getiren politikalardan AKP hükümeti vazgeçsin.
Halkımızı zamlara ve hükümetin halk düşmanı ekonomik politikalarına karşı birleşemeye ve mücadeleye çağırıyoruz.”
Paylaş