havadurum

“Halk Düşmanı Politikadan Vazgeçin”

Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü yazılı bir açıklama yaparak; hükümeti, bir an önce halka düşman politikalarından vazgeçmeye ve Taksim İnisiyatifi’nin Başbakan yardımcısına sunduğu talepleri dikkate almaya ve gereğini yerine getirmeye çağırdı.

636
10 gündür doğasına, çevresine, kentine, yaşamına, hak ve özgürlüklerine sahip çıkan halka yönelik uygulanan şiddet ve saldırılar sonucunda yüzlerce yaralı ve iki ölüme, bir yurttaşın daha ölümünün eklendiğini belirten EMEP İl yönetimi şunları kaydetti:”Hatay’da yaşamını yitiren Abdullah Cömert ile İstanbul Ümraniye’de yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’tan sonra, Ankara’da dünkü müdahalelerde gaza bağlı kalp krizinden işçi İrfan Tuna yaşamını yitirdi. Yine Ankara’da başından vurulan genç işçi Ethem Sarısülük ölüm kalım savaşı veriyor. Hükümet uygulamaya koyduğu politikalarla halkın isteklerini, beklentilerini ve çıkarlarını ayaklar altına almakta, bu politikalara itiraz edenleri, tepki gösterenleri ise, esası kimyasal silah olan gaz bombası ve biber gazıyla, tazyikli su ve polis şiddetiyle terbiye etmeye, yola getirmeye çalışıyor. Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın açıklamalarına, dolaylı özrüne rağmen, yurt dışından dönen Başbakan; Topçu Kışlası kararındaki ısrarını yenilemiş ve gösteri yapan halkı teröristlikle suçlayarak, halka karşı açtığı savaşta kararlı olduğunu yeniden ilan etmiştir.
Başbakan’ın halka karşı açtığı savaşa, elbette halk güçlerinin verecek cevabı olacaktır. Hak ve özgürlüklere yönelik politik saldırılarının ardı arkası kesilmeyeceği gibi, aynı zamanda, ekonomik, sosyal her alanda yeni düzenlemelerle saldırı politikalarına devam edeceklerinin sinyalini vermiştir. İşçisiyle, memuruyla, işsiziyle, öğrencisi, genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle bütün halk güçlerinin de meşru direnme hattında vereceği cevabı olacaktır.”
Paylaş