“Haksızlık yapmayalım”

ÇOMÜ 2011 İndeksli Bilimsel Dergilerde Yayınlanan Makale ve Atıf Sayılarını açıkladı. ÇOMÜ’nün, Uluslararası indeksli dergilerde yayınlanan bilimsel makale sayısı bakımından oldukça başarılı olduğu belirtildi.Bu değerlendirme için bazı öğretim üyeleri başarının son yılın başarısı olarak ele alınamayacağını buradan hareket ile bu başarının yeni yönetimin başarısıymış gibi gösterilmesinin şık olmayacağını belittiler.

498
ÇOMÜ’nün, Uluslararası indeksli dergilerde yayınlanan bilimsel makale sayısı bakımından oldukça başarılı olduğu açıklandı. ÇOMÜ web sayfasındaki açıklamaya göre yayın sayılarında 2011 yılında bir önceki yıla göre %9,27, atıf sayılarında ise %81 artış kaydedildiği bildirilmektedir. Bazı öğretim elemanları konuya ilişkin “bu toplam sayısal artışın son yılın başarısı olmadığı, bir makalenin yayın aşamasına gelinceye kadar, bilimsel disiplinlere bağlı olarak  3-4 yıl gerektiği,  hele hele bir makalenin atıf alabilmesi için daha da uzun bir sürenin geçmiş olması gerektiğini, bu açıdan bakıldığında başarı son 20 yılın başarısıdır demek daha doğru olacaktır” değerlendirmesi yaptı.
 
Öğretim elemanları tespitlerini şu şekilde sürdürdü: “Toplam yayın sayılarının başarı ölçütü olarak değerlendirilmesi yanıltıcıdır, asıl başarı öğretim üyesi başına yayın sayıları ve atıflar kriteri ile değerlendirilmelidir, hatta bu anlamda başka değerlendirme ölçütleri de bulunmaktadır. En basit ve asıl başarı göstergesi ülkemiz üniversiteler sıralamasında ÇOMÜ’nün sıralamasının yıllara göre değişimidir.”
Paylaş