“Haksız kazanç son bulsun!”

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Kamu Hastaneleri Kurumu Genel Sekreterliğine bağlı Çanakkale Devlet Hastanesi`nde Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı bulunan ancak kanun ve yönetmeliklerde olmadığı halde kurum amirlerince görevlendirme usulüyle koordinatör görevlendirilmesi yapıldığını öne sürdü.

489
Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar , “İş yoğunluğunun çok olması ve işlerin daha hızlı işlemesi gerekçe gösterilmek suretiyle yapılan bu görevlendirmeler gerçekten gerekli midir bilmiyorum. Velev ki gerekli olduğu varsayıldığında da bu göreve getirilen veya getirilecek olan kişi ve kişilerin neye göre seçileceği de belirsiz olup tamamen idarenin ve siyasetin taktirine bırakılmıştır. Yani hastane idaresi takdir yetkisini kullanmak suretiyle bu makama birilerini atamıştır. Buraya kadar olan kısmını anlamış bulunmaktayım. İdarenin veya siyasetin takdiridir diyorum. Ancak anlamadığım veya anlayamadığım bu görevde olan kişilere yapılan maddi ayrımcılıktır; olmayan kadroya görevlendirilmiş olan kişilere idarenin kanun ve yönetmeliklerce belirlenmiş bir yetkisi olmadığı halde yapmış olduğu bu ayrımcılık nedir? Döner sermaye yönetmeliğinde açıkça beyan edildiği üzere kişiler bir fiil çalıştıkları yerden döner sermaye alır ibaresi olduğu bilindiği halde özellikli birimlerde çalışmadığı halde bu birimlerde çalışıyor gösterilmesi ve bu birim katsayısı üzerinden döner sermaye ödenmesinin gerekçesi nedir? Özellikli birimlerin genel sorumlusu olarak gösterilmesi ve bu gerekçeyle özellikli birim katsayısından döner sermaye ödemek kimin haddinedir!” dedi.
 
“İnancımız tam”
“Özellikli birimlere hizmet etmeden bir fiil çalışmadan hangi gerekçeyle ödeme yapılmaktadır?” sorusunu soran Çavdar, “ İdarecilerle yapmış olduğumuz görüşmelerde kişilerin çok çalıştıkları yoruldukları ve idarenin bu yönde takdir yetkisi kullandığı söylenmiştir. Hastane idaresinin böyle bir takdir yetkisi yoktur. Kişilere özel yetki kullanmak idarenin görev tanımları arasında yoktur. Ayrıca zaten Hastane İdaresi takdir komisyonunda hak ettiğini düşündüğü kişilere takdir komisyonunun yetkisiyle döner sermaye farkı ödemektedir. Yani takdir yetkisini bu şekilde kullanmaktadır. Bu yetkinin dışında başka bir takdir yetkisi de yoktur. Yöneticilere yönettikleri kurumların devlet kurumları olduğunu ve bu kurumların kanun yönetmeliklere göre yönetilmesi gerektiğini buradan hatırlatmak istiyorum. Unutulmamalıdır ki; kanun ve yönetmeliklerce yönetilen kurumlarda ayrımcılık ve kayrımcılık yapmak söz konusu bile olmayacaktır. Konu şahsımca yetkili mercilere bildirilmiştir. Hastane idaresinin yapmış olduğu usulsüz uygulamayı ivedilikle sonlandırması gerekmektedir. Valiliğimizin de konu hakkında gerekli yasal işlemleri yapacağı ve bu uygulamaya sebep olan yönetici veya yöneticiler için gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)
Paylaş