havadurum

“Hakkını arayan herkesin yanındayım”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı `basına kapalı` görüşmede gündeme gelen alan klavuzları konusunda tavrını ortaşa koydu. “Ben hak arayan herkesin yanındayım” diyen Başkan Gökhan, “Hangi partide olduğunuz beni hiç ilgilendirmiyor. Benim gözümde sadece bu memlekette yaşayan hemşerilerimsiniz. Dolayısıyla bende sizlerin temsilcisi olarak, her zaman her yerde bunu savunmayı çalıştım” ifadelerini kullandı.

495
 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Alan Klavuzları Derneği`nin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, alan klavuzlarının sorunlarının çözüldüğünü, konunun takipçisi olacağını söyledi. Gökhan burada yaptığı konuşmasında, “Cumhurbaşkanımız geldi ben sunumumu yaptım. Sonra dedim ki; `Sayın cumhurbaşkanım bir maruzatımız var. Burda Çanakkaleli olan 700`e yakın insanın, yasa çıktığında düşünülmemiş, çözümü göz önüne alınmamış, Alan klavuzlarıyla ilgili bir talebimiz var. Bu insanların durumu netleşmeli. Yasal düzenleme yapılabilir. Bundan sonrası için artık alan klavuzu mu olur, rehber mi olur ya da hangi yöntem hangi usulle olur, alan başkanlığı kendisi düzenler. Bu şekliyle bu iş çözüme kavuşur. Alan klavuzları sayısında artış olmayacağı için de bu insanlar görevlerini yaparlar, zaten böyle bir ihtiyaç da var` dedim. Cumhurbaşkanı `tamam` dedi, ilgilendi. Bir milletvekili çıktı o da savundu bu konuyu. Cumhurbaşkanı vali beye söyledi. Olay gayet güzel tatlıya bağlandı. Torba yasanın içine de konabilir, yönetmelik de düzenlenebilir, rehberlik yasasının içine koyulabilir. Yani yapılacak olan iki satır eklemek olacak. Sonrasında başkanlık ayrıca oturur ne yapmalı nasıl yapmalı konuşur gereği yapılır. Cumhurbaşkanı gerekeni söyledi. Artık alan klavuzları için sıkıntı çıkarılmaması gerekiyor. Biz yine takipçisi olacağız bu konunun. Olay buraya kadar geldikten sonra, bunu meclis toplantısında da dile getireceğim. Çünkü buna yürekten inanıyorum. Siz bu kentin insanısınız, bu yörenin insanısınız. Dolayısıyla hakkınızı, hukukunuzu korumak benim görevim. Ben de bunu yaptım. Görevimi yerine getirdim. Burada hiçbir siyasi çıkar gütmeksizin, hiçbir eleştiri yapmaksızın, ne hükümeti, ne bakanlığı ne valiyi eleştirmeksizin bu yanlıştan dönülmesi için gayet kibarca sayın cumhurbaşkanımıza talebimizi dile getirdik. Milletvekilimizle bu diyoluğu sürdürdük ve Huriye hanımda orada gerekli sözü söyledi. Burada siyasi hiçbir durum söz konusu değil. Burada hangi siyasi görüşte olduğuna bakmadan tamamen insanların hak ve hukukun korumaya çalıştık” dedi.
 
AKP`li meclis üyesi Doğancı`ya cevap!
“Hangi partide olduğunuz beni hiç ilgilendirmiyor. Benim gözümde sadece bu memlekette yaşayan hemşerilerimsiniz” diyen Gökhan, AKP`li Belediye Meclis üyesi Huriye Doğancı`nın bir sosyal paylaşım sitesinde alan klavuzları sorunu ile ilgili paylaşımını da hatırlatarak, “Dolayısıyla bende sizlerin temsilcisi olarak, her zaman her yerde bunu savunmayı çalıştım. Fakat, geldiğimiz noktada sayın Huriye Doğancı hanımefendi, geçen gün bir sosyal paylaşım sitesinde şunu yazmış. `Sayın cumhurbaşkanım, milletvekillerim, sayın valim ve benim dosya sunumum ile bilgilendirmelerimin ardından alan klavuzluğu devam edecek müjdesi verilmiştir. Bu konu siyaset üstü başarıdır. Eğer siyasallaştırma paylaşımları devam ederse bizim de söyleyecek sözlerimiz olur.` Tamam, beni saymamış olabilir. Sorun yok. Şimdi burada bu konuyu nereye çekmeye çalışıyor. Kendini mi ortaya çıkarmaya çalışıyor? Ne yaptığını bilmiyorum ama eğer burada birbirimize yardım ederken, destek olurken bunu birbirimizin kafasına kakacak olursak, `bak ben yaptım, ben ettim` diye, ya da buna katkısı olanları, hepimizi görmezden gelirsek bundan sonra herkes birbirine destek olmamaya başlar. Hiç kimse destek olmaz. Bundan sonra bana gelindiğinde, o hanımefendinin de içinde olduğu bir oluşumda destek olamam artık öyle değil mi?Ben de bir insanım sonuçta. Bu konu hiç bir zaman siyasallaşmamıştır. Bu tamamen bir belediye başkanının cumhurbaşkanına, hemşerileri için haklarının aranması noktasında ilettiği bir taleptir. Burada siyasal hiçbir durum yok. Eğer burada siz alan klavuzlarının yüzü biraz gülebildiyse, benim için en büyük kazanç budur. Ben her hak arayan insanın yanında oluyorum. Bir gün adliye önünde oluyorum, bir gün yürüyüşlerde oluyorum. Hak arayışında hiç kimseden çekinmem. Haksızsam da özür dilemesini bilirim. Bu arkadaşımız olay siyasallaştırılmasın diyor ama kendi siyasallaştırmış. O yüzden öyle düşünen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Ben bu kentte herkese eşit davrandığım için, herkesin derdiyle hemhal olduğum için sevilen bir insanım. Ben sevildiğim için kazanıyorum. Yani siyasi görüşümden dolayı değil, insanlar beni sevdiği için kazanıyorum belediye başkanlığını. Ben sevgiden, kardeşlikten, barıştan yanayım. Sizlerin mutluluğu benim için daha büyük bir mutluluktur” ifadelerini kullandı. Alan Klavuzları Derneği yönetimi ve üyeleri de Başkan Gökhan`a teşekkür ettiler.
Paylaş