havadurum

“Hak ettikleri gerçek değer verilmiyor...”

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 19 Eylül Gaziler Günü`nü kutladı.

519
Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayınlayan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Bu gün var olmamıza borçlu olduğumuz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi anma günü. Ülkemizin dünya üzerinde bulunduğu coğrafik yapısı ve stratejik konu itibari ile tarihler boyunca birilerinin hep hedef tahtası ve ele geçirmeyi hayal ettikleri kara parçası olmuştur. Ülkemiz, Asya ile Avrupa kıtalarının birleştiği noktada, dünya enerji kaynaklarının çok önemli bir bölümünün hemen yanı başındadır. Dünya var oldukça ve bu enerji kaynaklarına ihtiyaç duydukça üzerinde emelleri olanların hedef tahtası olmaya devam edecektir. İşte bu kadar önemli bir kara parçasının sahibi olmak hiç de kolay değildir. Bu kara parçasında yaşayan, ona sahip çıkan halkın her şeyden önce yurtseverlik duygular beslemesi ve bağımsızlık karakterine sahip olması gerekir. Türk Ulusu da işte bu önemli saydığımız Yurtseverlik ve bağımsızlık karakterine sahiptir. Bu uğurda tüm dünyanın mazlum halklarına örnek olacak Ulusal Kurtuluş ve Bağımsızlık Savaşı vererek kendisini de dünya aleme ispat etmiştir. Üç tarafı sularla çevrili, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile başta komşuları olmak üzere dünyanın göz diktiği jeopolitik ve stratejik öneme sahip bu kara parçasının korunması için yürek ister, emek ister.
İşte bu gün, bu uğurda dünyada eşi benzeri olmayan VATAN denice gözünü budaktan esirgemeyen, canını seve seve veren nice kahramanlara sahip olmanın onurlu gururunu yaşadığımız gündür” dedi.
 
“Vatanı savunan isimsiz kahramanlarımızın nefesi enselerindedir”
“İşte bu gün kendisinden öndekinin şehitlik mertebesine ulaştığını görüp, bir adım sonra şehit olacağını bile bile öne atılan nice isimsiz kahramanlarımız anıldığı gündür” diyen Sarıbaş; “Ne mutlu ki bizlere vatanı uğruna canının seve-seve veren, gözünü budaktan esirgemeyen, dünyada başka uluslara nasip olmayan nice isimsiz kahramanlarımız vardır. Ve dün olduğu gibi bugünde yıkıcı bölücü faaliyetlerde bulunan terör örgütlerine karşı, vatan topraklarımızın bir karışına göz diken hainlere karşı aynı inanç ve bilinç, kararlılıkla mücadelemiz sürmektedir. Hainlerin hangi inden ne zaman ortaya çıkacağı belli değildir. Tuzaklarla, vur kaçlarla dün olduğu gibi bugünde kalleşçe vatan evlatlarımıza saldırılar düzenlemektedirler. Yıkıcı ve bölücü hainler bu cesaretlerini ne yazık ki dost bildiğimiz ülkemiz üzerinde emelleri olan emperyalist güçlerden destek ve yardım alarak gerçekleştirmektedirler. Bu yardım ve desteği sağlayan sömürgeci fırsatçılar, amaçlarına ulaşmak için yerli işbirlikçilerle dayanışma içinde birlikte hareket etmektedirler. Bu toprakların ekmeğini yemiş, hamuru ile yoğrulmuş hainler, arkamızdan hançerlemek için sürekli fırsat kollamaktadırlar. Yakaladıkları her fırsatta da desteğini aldıkları emperyaliste güçlerin istekleri ve çıkarları doğrultusunda hareket eden hainler, şunu bilmeliler ki Vatanı savunan nice isimsiz kahramanlarımızın nefesi enselerindedir. Yaptıkları cezasız kalmayacağı gibi günü geldiğinde hainlik yaptıkları ile baş başa kalacaklardır” şeklinde konuştu.
 
“Hak ettikleri gerçek değer verilmiyor”
Vatanı için canını, kanını seve seve veren şehit ve gazilere hak ettikleri gerçek değerin verilmdiğine dikkat çeken Sarıbaş şu şekilde konuştu: “Bu mücadele ne yazık ki zor ve çetindir. Bu hanileri bertaraf etmek başta ülkemizin yönetiminde söz ve karar sahiplerinin inançlı ve tutarlı ve de isabetli verecekleri kararlarının yanında, modern teknolojilerle donatılmış güçlü ordumuzun varlığı ile mümkündür. Bu uğurda canını, kanını veren şehitlerimize ve gazilerimize ne yazık ki hak ettikleri gerçek değerini veremiyoruz. Onlar için ne yapsak yeridir, her şeyin en iyisine layıktır. Her şeyi hakketmektedirler. Bugün aramızda olmayan şehitlerimizin huzurla uyumaları, gazilerimizin ömürlerinin sonuna kadar huzur ve mutluluk içerisinde yaşamaları için onların yakınlarına, eş ve çocuklarını, şehit ve gazi yakınları olmanın gururunu, şerefini ve onurunu yaşatmalıyız. Gazilerimizi ömürleri boyunca ülkemizin birinci sınıf vatandaşları olarak, kahramanlıklarının tadını çıkarabilecekleri bir yaşam sağlayarak, hayatlarını kolaylaştırmalıyız.” Sarıbaş mesajının devamında; “Vatan ancak üzerinde yaşayanların sahiplenmesi ile mümkündür. Vatanına sahip çıkanlar ise ülkeyi yönetenlerden, zindanlara atılmayı değil, kendilerine sahip çıkılmalarını isterler. Vatanın bir sömürge haline getirilmesinden, emperyalist güçlere, peşkeş çekilmesinden başta Şehitlerimizin kemikleri olmak üzere Gazilerimizin yürekleri sızlar. Bunu Şehitlerimize, Gazilerimize yaşatmaya, konumu ne olursa olsun hiç kimsenin hakkı yoktur. Böyle bir günde Vatanı uğrunu canını seve seve veren nice isimsiz kahraman şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilip rahmetle anarken, Gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, Şehit ve Gazilerimizin yakınları, eş ve çocuklarına, Ana ve Babalarına sabırlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Paylaş