“Gurur verici ama yeterli değil”

İstanbul Sanayi Odası`nın 500 Büyük Sanayi Kuruluşu anketi ile ilgili değerlendirmede bulunan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, ilk 500 şirket arasında Çanakkale`den 4 şirketin yer almasının gurur verici olduğunu söyledi.

586
Çanakkale`den 4 şirketin İSO500 değerlendirmesinde listeye girmesinin yeterli olmadığına dikkat çeken ÇTSO Başkanı Bülend Engin; “Çanakkalemiz’den 4 şirketimiz İSO500 değerlendirmesinde listeye girdi. Bu kuruluşlarımızla Çanakkale`miz gurur duyuyor. Ancak bunu yeterli göremeyiz. Çanakkale`miz yepyeni markalarla, üretimlerle ülkemizin gündemine gelmeli. İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen 2012 yılı Türkiye`nin En Büyük 500 Sanayi Şirketi sıralamasında üretimlerini Çanakkale`de gerçekleştiren şirket sayısı 4`e çıktı. 2011 sıralamasında Çanakkale`de üretim yapan 3 şirketin yer aldığı İSO 500’ün 2012 sıralamasında İçdaş Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş.`nin eklenmesiyle 4 şirket kendine yer buldu. Bu yıl İÇDAŞ Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş. 2012 yılında kurulmasına rağmen İSO500’e girerek üstelik 106’ıncı sırada yer aldı. Şirketin merkezi de Çanakkale’dir. Bundan ayrıca memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 
“Örnek olmalı şevk vermelidir”
Çanakkale`de 4 şirketin, Türkiye`nin en büyük 500 sanayi şirketi sıralamasına girmesinin, diğer sanayi kuruluşlarına ve sanayicilere örnek olması ve şevk vermesi gerektiğini ifade eden Engin; “İlk 500 şirket arasında 9’uncu sıradaki yerini koruyan İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. aynı zamanda Çanakkale’deki en büyük şirket olarak da listenin başında bulunuyor. İÇDAŞ Çelik`i 75’nci sıradaki Akçansa Çimento San. ve Tic. A.Ş. 106’ncı sıradaki İçdaş Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş. ve 146’ncı Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. İzliyor. Farklı ürün gamlarıyla sanayicimiz Çanakkale’de ülke çapında üretim yapar hale gelmeli. Bu şehir büyük markalar doğurabilecek bir ekonomik potansiyele sahip. Biz bunu başarabiliriz. Dünyada yaşanan krizlere rağmen, rağmen bu yıl 4 firma ile İSO500’de olmak Çanakkale’nin diğer sanayi kuruluşlarına, sanayicisine de örnek olmalı şevk vermelidir. Çanakkale, bu ülke için üretim yapmaya azimlidir. Bu azimle birlikte ÇTSO olarak yaptığımız stratejik planlarla sanayicimizin her zaman yanında ve hatta önünde yolunu açar nitelikte çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
Paylaş