“Gündogan, bekleneni karşılayamadı”

GMKA Genel Sektereti Mustafa Gündoğan`ın görevden alınması, kentte bir anda en çok konuşulan konular arasına girdi. Çanakkale kamuoyunun performansı noktasında yetersiz bulduğu ve “Gündoğan ile bu iş olmaz” sözleri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın, “Görevden alınma kararı performansa dayalı bir karardı” sözleri ile tescillenmiş oldu.

793
Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, geçtiğimiz günlerde Çanakkale`de yapılan toplantıda yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğü görevinden alındı. Geçtiğimiz Perşembe günü yaklaşık 4 saat süren bir toplantının ardından görevden alındığı duyurulan Gündoğan, Çanakkale`de sıkça eleştirilen isimlerden biriydi. GMKA`da Çanakkale ve Balıkesir bölgesindeki kalkınmayı, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda artırmakla görevli olan Gündoğan, özellikle Çanakkale-Balıkesir arasındaki proje dağılımının eşitsizliği iddiaları ile eleştiriliyordu. Çanakkale`den yapılan eleştiriler Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın açıklamaları ile de tescillenmiş oldu.
 
“Tek sorun performansı idi”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan`ın görevden alınması ile ilgili olarak gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamasında tek sorunun performans olduğunu ifade etti. Başkan Gökhan, “Sayın Gündoğan, performansı göz önünde bulundurularak görevden alındı. Balıkesir İl Genel Meclisi ve Balıkesir Ticaret ve Sanayi Odası önerisiyle konu görüşüldü. Kalkınma Ajansı`ndaki performansının yetersiz bulunması nedeni ile görevden alınmasına oy birliği ile karar verildi. Ben daha sonra kendisiyle görüştüm. Konunun kişisel olmadığını ancak GMKA`da beklenenlerin karşılanmaması, performansının yetersiz bulunması nedeni ile böyle bir karar verildiğini ifade ettim” dedi.
 

“Görevden alınmam haksızlık”

Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, görevden alınmasını gazetecilere değerlendirdi. Gündoğan, 3 Temmuz tarihinde konuşacağın vurgulayarak "Görevden alınmamda haklı bir gerekçe olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Paylaş