havadurum

“Gıda Mühendislerine sahip çıkılmalı”

CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, güvenilir gıdalar için Gıda Mühendislerine sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

601
Güvenilir gıda için Gıda Mühendislerine sahip çıkılması için TBMM`ye soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, önergede yer alan soruların Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti. Soydan; “Gıda mühendisliği mesleğinin, insanımızın sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için temel ihtiyacı olan güvenli gıdanın üretimi, temini, kontrol ve denetiminin sağlanması açısından yaşamsal önemi bulunmaktadır. Halk sağlığının korunması ve gelecek nesillerin sağlıklı, mutlu bir hayat sürmelerinin ön koşulu güvenilir gıdaların tüketilmesiyle mümkündür.
Güvenilir gıdalar bilimsel ve teknolojik donanımlara sahip gıda mühendislerinin kontrol ve denetiminde tüketiciye ulaştırılmalıdır. Bu doğrultuda; Bakanlığın mevcut yapılanması doğrultusunda çok az sayıda istihdam ettiğiniz gıda mühendisleriyle yurttaşlarımızın gıda güvenliğini üretimden tüketime her aşamada tam olarak sağlanıyor mu? Tarlada ve ahırda danışmanlık görevi yapmak üzere ‘ Tarım Danışmanı’ adıyla istihdam edilen ziraat mühendisleri ve veteriner hekimleri gibi ‘Gıda Danışmanı’ adıyla gıda mühendislerinin bakanlığınız bünyesinde ülkemizin dört bir köşesinde istihdam edilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır, yok ise gıda mühendislerinin istihdamının artırılması konusunda neler yapıyorsunuz? Gıda denetim hizmetlerinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması için Bakanlığınız bünyesinde gıda mühendisi sayısını artırmayı düşünüyor musunuz, şu anda bakanlığınız bünyesinde kaç adet gıda mühendisi, veteriner hekim, ziraat mühendisi çalışmaktadır, 2013 ve 2014 yılı içerisinde kaç adet gıda mühendisi alınması planlanmıştır, planlanan sayı gıda güvenliği açısından yeterli midir?” dedi.
Paylaş