“Gerçekler inatçıdır, ortaya çıkacaktır”

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen telefon görüşmelerine değinen Emek Partisi İl örgütünün, “Başbakan Erdoğan, ailesi, partisi ve iktidarıyla gırtlağına kadar yolsuzluk batağına batmış bulunmaktadır” denilerek yayınlanan açıklamasında “Gelecek halkın demokratik egemenliğine dayanan bir siyasal sistemin inşasındadır” ifadeleri dikkat çekti.

825
Emek Partisi İl örgütünden yapılan açıklamada son güncel gelişmelere değinilerek, “Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la yaptığı telefon konuşmaları 17 Aralık’ta ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk görüntülerinin buzdağının görünür kısmını oluşturduğu gerçeğini gözler önüne serdi” dendi. Açıklamada “Böylece `paralel yapı` ve `darbe girişimi` söylemi eşliğinde gündeme getirilen yasa değişikliklerinin temel hedefinin bizzat Başbakan Erdoğan ve ailesini yolsuzluk soruşturmalarından korumak olduğu iyice açığa çıktı. Başbakan Erdoğan, ailesi, partisi ve iktidarıyla gırtlağına kadar yolsuzluk batağına batmış bulunmaktadır. Ne yaparsa yapsın gerçekler inatçıdır ve her gün bir yerlerden ortaya çıkacaktır” ifadeleri dikkat çekti.
 
“Başbakanlık koltuğu boşaltılmalıdır”
“Bu yüzden Başbakanlıktan yapılan açıklamada dile getirilen tepelerin `Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını hedef alan ahlaksızca bir montaj ürünü` nitelendirmesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur” ifadelerine yer verilen açıklamada “Yurttaşların bilincinde yaratılan “kutsal devlet” inancını sömürerek başbakanlık makamını yolsuzluklarına zırh yapma tutumu kimseyi ikna etmeyecektir. Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyetinin değil, meşruiyetini çoktandır kaybetmiş AKP hükümetinin ve yandaşlarının başbakanı durumunda olan bir zattır ve işgal ettiği başbakanlık koltuğunu derhal boşaltmalıdır. Gerçeklerin açığa çıkması için hükümet derhal istifa etmeli, soruşturma ve yargılamanın önündeki engeller kaldırılmalı, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere yolsuzluklara bulaşmış herkes yargılanmalıdır. Hükümetin yolsuzlukların üstünü örtmek üzere çıkardığı İnternet, HSYK ve MİT Yasası iptal edilmelidir. Yerel seçimlere çok az süre kalmıştır. AKP hükümetinin işbaşında bulunduğu bir seçimin ne güvenliği ne meşruiyeti olacaktır. Baraj başta olmak üzere halk iradesinin eşit temsilini engelleyen her türlü anti demokratik engelin ortadan kaldırıldığı demokratik bir seçim ortamı tesis edilmelidir. Türkiye’nin geleceği halkın demokratik egemenliğine dayanan bir siyasal sistemin inşasındadır” dendi.
Paylaş