“Gemilerimizi istiyoruz”

Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ gemilerinin İstanbul’a gönderilmesi tepkilere neden oluyor. Sefer yapan iki gemisini İstanbul’a gönderen GESTAŞ, İstanbul’un deniz trafiğine çözüm olurken, Çanakkale Boğazı’nda ise sıkıntılı günler yaşıyor....

658
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde başlayan bakım ve onarım çalışmalarının ardından GESTAŞ’ın gemileri de deniz ulaşımının sağlanması için İstanbul’a gönderildi.
 
GESTAŞ’ın, Çanakkale Boğazı’ndaki deniz ulaşımı için küçük gemilerini hizmete sokması ise vatandaşların tepkisine yol açtı. Çanakkale Boğazı’nda sefer yapan iki gemisini İstanbul’a gönderen GESTAŞ, İstanbul’un deniz trafiğine çözüm olurken, Çanakkale Boğazı’nda ise sıkıntılı günler yaşıyor. 2 araba vapurunun yaz boyunca İstanbul Boğazı’nda çalışacak olması Çanakkale’yi huzursuz ediyor. Her fırtınada sağa sola savrulan küçük gemiler nedeniyle tedirginliklerini dile getiren vatandaşlar, küçük gemilerin her fırtına da tehlike yarattığına da dikkat çekiyorlar. Vatandaşlar, GESTAŞ yetkililerini göreve çağırıp, daha önce Çanakkale Boğazı’nda sefer yapan yeni gemilerin hizmete başlaması gerektiğini kaydettiler.
Paylaş