“Geleceğimize sahip çıkıyoruz”

Çanakkale`de hem termik santrallere hem de altın şirketlerine karşı mücadelelerini sürdüren çevreciler, 3 Mayıs tarihinde Karabiga beldesinde 7 Mayıs tarihinde ise Serçiler`de ÇED sürecine karşı çıkacak.
Barışın kenti Çanakkale, Mayıs ayında ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantıları ile gündeme gelecek.Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Karabiga ile Serçiler`de yapılması planlanan ÇED toplantısına çevreciler olarak katılmayı düşündüklerini söyledi.

465
Barışın kenti Çanakkale, Mayıs ayında ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) toplantıları ile gündeme gelecek. Karabiga’da son bir haftaya damgasını vuran ve halkın sert bir şekilde tepki gösterdiği termik santralin kül depolama alanı ÇED sürecini başlatacak. Diğer ÇED süreci ise Koza Altın İşletmeleri, Atikhisar barajı üzerinde olan Serçiler Köyü civarında, altın madeni işletmesi için ÇED sürecini başlatıyor. ÇED toplantılarına katılması beklenen çevreciler, duruma tepki göstererek halkı konu ile ilgili bilgilendirecek. Karabiga ile Serçiler`de yapılması planlanan ÇED toplantısına çevreciler olarak katılmayı düşündüklerini belirten Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant; “Karabiga`da termik santralle ilgili panel düzenledik. 3 Mayıs tarihinde Karabiga`da yapılacak olan ÇED toplantısına da katılacağız. Ama büyük bir ihtimalle halk bu toplantıyı yaptırmayacak. 7 Mayıs tarihinde Serçiler`de gerçekleştirilecek olan ÇED süreci öncesi köylüleri aydınlatmak istiyoruz. Daha sonra gelişmelere bakacağız. Gerekli çalışmaları yapıp, Serçiler`de de halkın toplantıya katılmayıp tepki göstermesini sağlayacağız” dedi.
Paylaş