“Geleceğimize sahip çıkacağız”

Çanakkale Tabip Odası`nın yeni yönetimine seçilen Etkin Demokratik Hekimler, gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevi devraldı. Mazbataları alarak göreve başlayan Çanakkale Tabip Odası`nın yeni yönetimi, ayağının tozuyla ilk basın açıklamasını da yaptı.

1276
 
 
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen olağan genel kurulun ardından Çanakkale Tabip Odası`nın yeni yönetimine seçilen Etkin Demokratik Hekimler, kendi aralarında toplanarak başkanı da belirledi. Toplantı sonucunda Çanakkale Tabip Odası Başkanı olarak Dr. Hülya Görgün göreve getirilirken, Genel Sekreterliğe İlhan Pirinçciler, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Coşkun Bakar, Güleda Erensoy, Zeynep Günayı seçildi. Göreve gelir gelmez Çanakkale Tabip Odası`nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Dr. Hülya Görgün; Çanakkale Tabip Odasının yeni dönem yönetimini `Etkin Demokratik Hekimler` grubu olarak bugün devralıyoruz. Öncelikle, Çanakkale Tabip Odası’nı bugünlere getiren tüm yönetimlere, odamıza ve iyi hekimlik anlayışına yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ederiz. Umarız bugün devraldığımız bu bayrağı, biz de en az onlar kadar iyi taşırız. Seçim kampanyamız boyunca bizi ağırlayan, genel kurulumuza katılan ve oy kullanarak odalarına sahip çıkan tüm hekimlere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
“Sağlık sistemi bir `sorunlar yumağı` haline dönüştü”
“Bizler kendimizi sadece meslek odası üyelerimize değil, tüm hekimlere, sağlık çalışanlarına, topluma karşı sorumlu hissediyoruz” diyen Görgün; “Çünkü bizim yönetim anlayışımızın temel felsefesi; `tabipler arasında mesleki deontolojiyi ve dayanışmayı korumak, tabipliğin kamu ve kişi yararına uygulanıp geliştirilmesini sağlamak ve meslek mensuplarının hak ve yararlarını korumak` olacaktır. Bugün sağlık sistemimiz bir “sorunlar yumağı” haline dönüşmüştür. Sağlık ortamının tümüyle piyasalaştırılıp ve ticarileştirildiği bir dönemi yaşamaktayız. Piyasanın acımasız kuralları etik kurallarımızda, meslektaşlarımız arasındaki ilişkilerde yıpranmaya yol açmaktadır. Her gün hastalardan biraz daha katkı payı alınırken, hekimler sağlık çalışanları mutsuz ve umutsuz bir ortamda çalışmaktadır. Ancak yaşanan bu durum sadece sağlık sistemimize özel değildir. Ülkemiz bu dönemde birçok alanda, her gün daha fazla sıkıntı ile karşı karşıyadır. Bunlardan en önemlisi de, demokrasimizin yaşadığı açmazdır. Evrensel demokrasinin ilkelerinden, her gün birisinin daha yok sayıldığı ülkemizde, siyaset kurumu da demokratik sistemin vazgeçilmez kurumlarını görmeyerek ülkeyi yönetmeye çalışmaktadır. Bu durum doğal olarak sağlık sistemimize de yansımaktadır. İçinde bulunduğumuz kaosun nedenlerinden birisi de yaşadığımız bu fiili duruma bağlıdır. Meslek örgütümüz sorunlarımızın çözümleri için bir araya gelebileceğimiz ve gücümüzü hissettirebileceğimiz elimizdeki tek şansımızdır. Bu nedenle hepinizi odamızın çalışmalarına destek olmaya davet ediyoruz. Biz bu yeni yönetim döneminde üyelik şartı aramadan her hekime ulaşmaya ve sorunların çözümüne destek olmaya çalışacağız. Örgütlü olmanın gücüne inandığımız için bu görev talip olduk ve birlikten güç doğacağının da bilincindeyiz. Değerli sağlık çalışanları, mesai arkadaşlarımız, aynı sorunları yaşadığımızı biliyoruz. Bu sorunların çözümü için birlikte hareket etmeye ihtiyaç duymaktayız. Bu nedenle sizleri de örgütlerinizle birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Yaşadığımız bu kaostan kurtuluş ya birlikte olacak ya da hiç olmayacaktır” diye konuştu.
 
“Söz veriyoruz”
Halkın sağlığı için yapılması gereken ne varsa onu yapmak için vatandaşlarla birlikte olmaya söz veren Görgün şu şekilde konuştu: “Değerli halkımız, hekimler ve sağlık çalışanlarının varlık nedeni sizin sağlıklı yaşama hakkınızın korunmasıdır. Mesleğimiz yardım isteyen ilk insandan bu yana var olup yaşamın kutsallığı ile birlikte anılmaktadır. Son yıllarda ise hem siz hem de biz iyi hekimlik anlamında kötü örneklerle karşı karşıya geldik. Ancak hekimler ve sağlık çalışanları için her koşulda toplumun sağlığı ve esenliği birinci derecede önemlidir. Bizler yaşam hakkını savunmaktan vazgeçmeyecek, iyi ve onurlu hekimlik, “insancıl bir tıp” mücadelesi vermekten geri durmayacağız. Çanakkale Tabip Odası’na bağlı hekimler, evrensel iyi hekimlik ilkelerine inanmaktadırlar. Önceliğimiz toplumun sağlığı ve esenliğidir. Bizler; Çanakkale Tabip Odası yönetimi olarak, hekimlerin birliğini ve mücadele iradesini açığa çıkartacağız. İyi ve onurlu hekimlik, “insancıl tıp” gerçekliğinde, çağdaş, laik, demokratik bir ülkede, meslek örgütümüze, geleceğimize sahip çıkmak için, yaşamı ve bu ülkenin aydınlık geleceğini savunmak için çalışacağız. Bizler; bu anlayış çerçevesinde sizin sağlığınız için yapılması gereken ne varsa onu yapmak için sizinle birlikte olmaya söz veriyoruz.”
Paylaş