“Gazilerin madalyalarını verin”

İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı, Ayvacık ilçesinde bir türlü bitirilemeyen kadastro çalışmalarına tepki gösterdi. Akıncı, ayrıca Ayvacık`ta gazilerin madalya ile ilgili yaşadığı sıkıntıyı da gündeme taşıdı.

824
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı, 1980 yılından bu yana Ayvacık ilçesinde kadastro çalışmalarının devam ettiğini ve hala bitirilemediğini söyledi. Kadastro çalışmalarında çoğu meranın hazine adına tescillendiğini anımsatan Akıncı; “Mera diye bir şey bırakılmadı. Mera çalışmaları hala bitirilemiyor. Bunlar bitirilmeden iki köyümüzde ikinci çalışma istemişler. Kim istedi bilmiyoruz tabi. İkinci çalışma 2011 yılında yapılmış köyümüzün bir tanesinde eski tarla yolu mera olarak yazılmış o bölgedeki köylülerimiz arazilerine % 5 dahi imar alamadıkları için 200- 300 bin lira değerindeki arazileri 25-30 bin liraya satmaya mahkum edilmiştir. İkinci çalışmada bu arızanın giderilmesi istenmiş. Çalışma yapılmış, haritada yol açılmış fakat yol diye yazılmadığı için yine % 5 imar. Bu çalışma neden yapıldı? Bu çalışma yapılması için para ödendi. Burada bir hak kaybı var. Bunun araştırılmasını istiyorum. Kadastro Müdürünün gelip burada bizi bilgilendirmesini istiyorum” dedi.
 
Akıncı`dan şok iddia
İl Genel Meclis Üyesi Ali Akıncı, madalya için para istenen gazilere madalyalarının verilmediğini ileri sürdü. Bu konuda çeşitli şikayetlerin olduğunu ifade eden Akıncı yetkilileri uyararak şu şekilde konuştu: “Ayvacık’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında gazi ve gazi eşlerini de çağırdık. Gazilerin madalyaları verilmemiş. Kıbrıs Gazilerinin, Güneydoğu Gazilerinin madalyaları hala verilmemiş. Gazilerden 700 lira para alınmış madalya vereceğiz diye. Hala daha madalyalarına kavuşamamış gazilerimiz. Şikâyetleri var buradan yetkililere duyuruyorum. Gazilerin madalyalarını lütfen bir an önce versinler bunları onurlandıralım.”
Paylaş