havadurum

“Gazeteciye yapılan saldırı, ifade özgürlüğüne saldırıdır”

CHP Çanakkale Milletvekili adayı Avukat Muharrem Erkek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile, geçtiğimiz yıl saldırıya uğrayan gazeteci Cemal Oral`ı ziyaret ederek açıklamada bulundu. Erkek, “Gazetecilere yönelik tüm saldırılar; düşünce - ifade ve basın özgürlüğüne, barışa ve hoşgörüye yapılmış saldırılardır” dedi.

451
Cumhuriyet Halk Partisi`nin etkin isimlerinden ve 2015 seçimleri aday adayı Muharrem Erkek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile dün, geçtiğimiz yıl kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayan gazeteci Cemal Oral`ı ziyaret etti. Oral`a yapılan saldırıyı protesto eden Erkek, bir yıl geçmesine rağmen saldırının faillerinin bulunamamasını da eleştirdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Çanakkale Şubesi üyesi ve gazetemiz Başyazarı Sermet Atadinç`in de katıldığı ziyarette açıklama yapan Erkek, “İyi ki varsınız..” diyerek sözlerine başladı. Erkek, “2015 yılına maalesef büyük bir üzüntüyle başladık. Paris`te düşünceye, ifade özgürlüğüne, basına, demokrasiye, yasama hakkına karşı alçakça bir saldırı düzenlendi. Ocak ayı gazeteciler için hüzünlü bir ay.. Bizler için de tabii ki.. Metin Göktepe, Uğur Mumcu, Hrant Dink, Onat Kutlar.. Hepsi gazetecilik görevleri nedeniyle karanlık odaklarca katledildi. 10 Ocak günü vesilesiyle yaşama hakkı ellerinden alınan tüm gazetecilerin anısına içten bir saygı diliyorum. Onlar bizim için, özgürlüklerimiz için, aydınlık güzel günler için ve meslek ilkeleri için öldüler” dedi.
 
“Basın hür ise biz de hürüz”
“Bizler çok iyi biliyoruz ki, basın hür ise, biz de hürüz” diyen Erkek, “Özgür basının olmadığı bir yerde demokrasi ve özgürlükler güvence altında değildir. Halkın haber alma ve gerçeği öğrenme hakkı ancak özgür basın ile var olabilir. Gazetecilere yönelik tüm saldırılar; düşünce - ifade ve basın özgürlüğüne, barışa ve hoşgörüye yapılmış saldırılardır. Kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin, basına yönelik tüm saldırıların ve hukuksuzlukların karşısında kararlılıkla duracağımızı açıkça beyan ediyoruz. Bir daha aynı acıları yaşamamak umuduyla tüm gazetecilerin ve basın çalışanlarının 10 Ocak gününü içtenlikle kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyor ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.
Paylaş