havadurum

“Eylemler, çağdaş bir anlayışla sürmeli”

Gezi Parkı`nda yaşanan olayların ardından ülke geneline yayılan eylemler her geçen gün artıyor. Çeşitli illerde gerçekleştirilen eylemlerde, yaşanan provokasyonlar ise dikkat çekerken, Çanakkale`de gerçekleştirilen ve tarihi kalabalığa sahne olan eylemler sağduyu ile ilerliyor.
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Gezi Parkı`nda başlayıp yurdun dört bir tarafına yayılan eylemlere katılan vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı. Başkan Gökhan, hiç bir yönlendirme olmaksızın halkın kendi özgür iradesiyle katıldığı eylemlerin, bazı provokatörler tarafından manipüle edileceğinin beklendiğini ancak vatandaşların bu tür provokasyonlara karşı dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
“Çok nezih, sakin ve amacına uygun eylemler Çanakkale`de tabiatıyla devam edecektir. Çünkü, bu Taksim`de Gezi Parkı meselesi değildir. Bir ağaç kesme meselesi değildir. Bu yılların birikiminin patlaması meselesidir” diyen Gökhan; “Hiç bir provokatif harekete kapılmamak gerekir. Sessiz, sakin ve çağdaş bir anlayışla insanlara saygı göstererek, kimseye zarar vermeden ve provokasyonlara kapılmadan bu eylemler sürdürülebilir” dedi.

603
Gezi Parkı`nda yaşanan olayların ardından ülke geneline yayılan eylemler her geçen gün artıyor. Çeşitli illerde gerçekleştirilen eylemlerde, Gezi Parkı`nı bahane eden bazı grupların ise provokasyon yaratması dikkat çekiyor. Çanakkale`de gerçekleştirilen eylemlere katılanlar ise bu tür provokasyonlara meydan vermiyor. Hiç bir yönlendirme olmaksızın halkın kendi özgür iradesiyle katıldığı eylemlerin, bazı provokatörler tarafından manipüle edileceğinin beklendiğini ancak vatandaşların bu tür provokasyonlara karşı dikkat etmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bütün Türkiye`de bu eylemler devam ediyor. Hiç bir yönlendirme olmaksızın halkın kendi özgür iradesiyle katıldıkları eylemlerin, bazı provokatörler tarafından manipüle edileceği bekleniyordu. Ama buna çok dikkat edilmesi gerekir. Çanakkale`de zaten özgürlük ortamı var. Hep yıllarca bunu işledik. Demokrasiyi hep savunduk. Çanakkaleli vatandaşlar bir düzen içerisinde tepkilerini ortaya koydular ve koymaya da devam ediyorlar. Burada hiç bir provokatif harekete kapılmamak gerekir. Sessiz, sakin ve çağdaş bir anlayışla insanlara saygı göstererek, kimseye zarar vermeden ve provokasyonlara kapılmayarak bu eylemler sürdürülebilir” dedi.
 
“Yılların birikiminin patlaması meselesidir”
“Çok nezih, sakin ve amacına uygun eylemler Çanakkale`de tabiatıyla devam edecektir. Çünkü, bu Taksim`de Gezi Parkı meselesi değildir. Bir ağaç kesme meselesi değildir. Bu yılların birikiminin patlaması meselesidir” diyen Başkan Gökhan; “Yıllarca insanlar üzerinde yapılan baskılar veya hissettirilen baskılar, bir fiil yapılan baskılar, haksız yere tutuklamalarından tutun insanların yaşamlarını aşağılayan laflar, Türkiye`nin Atatürk ve İnönü gibi değerlerine söylenen sözler, bunları alt alta koyduğumuzda hatta bu işin başı `Çiftçiye ananı da al git` lafından başlayarak bugüne kadar sayın Başbakanın söylediği sözler ve sergilediği tavırların bir patlamasıdır” şeklinde konuştu.
 
“Sükunet önemlidir”
Eylemlere katılan halkın demokratik ve barışçıl bir şekilde tepkisini gösterdiğini kaydeden Başkan Gökhan; “Burada sükunet önemlidir. Tavırlar konmuştur, her şey anlaşılmıştır. İnsanlar, bir daha böyle bir teşebbüs olduğunda neler yapabileceğini göstermiştir. Türkiye`deki halklar, eğer buna karşı direnirse bu eylemler devam eder. Hiç bu konuda kimse çekinmez. Çünkü bu bir partinin eylemi, bir tarafın eylemi ya da toplumun belli bir gurubunun eylemi değil. Bu Türkiye`de yaşayan halkların eylemidir. Demokratik tepkisidir ve barışçıl bir tepkisidir. Onun için buna çok dikkat etmemiz lazım” diye konuştu.
Paylaş