havadurum

“Eğitim özgürlüğüne aykırı”

Gazetemizin “Okul önlerinde imam-hatip baskısı” başlığı ile okuyucularına duyurduğu haber yankı buldu. Okul önlerinde öğrencile-re yapılan baskılara tepki gösteren Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir; bu durumu eğitim özgürlüğüne aykırı bir hareket olarak nitelendirdi.

346
Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel olarak görevlendirdiği öğretmenler vasıtasıyla, öğrencilerin imam-hatip ortaokul ve liselerine yönlendirilmeye çalıştığı iddiaları bazı sendikaların tepkisine neden oldu. CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın gazetemiz aracılığı ile kamuoyuna duyurduğu haber sonrası açıklama yapan Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir; bu durumun eğitim özgürlüğüne aykırı bir hareket olarak nitelendirdi.
 
Okul önlerinde çocukların İmam Hatip Okulları için ikna edilmesine Eğitim-İş olarak karşı olduklarını belirten Bozdemir; “Böyle bir şey, öncelikle insanların eğitim hakkının engellenmesi olur. Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur. Daha önce söylediğim bir takım konularda haklı olduğumuzun bir göstergesidir. Eğitim sistemine geçişteki tek amaç imam hatip liseleri olmamalıdır. Sendika olarak buna karşıyız ama böyle bir şeyin olmasını da doğru bulmuyoruz. Bıraksınlar herkes istediği okula çocuğunu göndersin. Biz, asla oraya ya da buraya gitmesin demiyoruz.  Ama gelip okulların önünde çocukların ikna edilmesinin, öğrenim özgürlüğüne aykırı bir hareket olduğunu düşünüyoruz. Bunu kim ya da kimler yapıyorsa, karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.
Paylaş