havadurum

“Duyarlı” şirket

Yapımı devam eden İnönü köprüsünde “rüzgar nedeniyle kirişlerin sağa doğru hafif yatması” sonrasında yaralanan işçilerden ikisinin sigorta girişlerinin olayın olduğu gün yapıldığı ortaya çıktı.

852
 
“Köprü çöktü; 2 yaralı” başlığı ile verdiğimiz haber üzerine son derece “duyarlı” davranarak gazetemize açıklama gönderen yapımcı firma Atak İnşaat’ın  “duyarlılık” kavramının arkasındaki gerçekler ortaya çıktı. “Köprü çöktü 2 yaralı” haberimizden rahatsızlık duyan Atak İnşaat ertesi gün gazetemize bir açıklama göndererek köprünün çökmediğini “rüzgâr nedeniyle kirişlerin sağa doğru hafif yatması” sonrasında iki işçinin çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandığını bildirerek gösterdikleri duyarlılığı keşke çalıştırdığı işçilerin sosyal güvenlik hakkı içinde gösterebilseydi.
 
Ataklar devam ediyor
Olayın olduğu gün yaralanan işçilerin sigorta girişlerinin aynı gün yapılmış olması firmanın “duyarlığının”  hangi düzeyde olduğunun iyi bir göstergesi.
 
Ayrıca firma yaptığımız haber nedeniyle gazetemiz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak basın özgürlüğü anlamında  bir başka “duyarlığa” imza attı. Gerçekleşmiş olayı kelime oyunları ile gizlemeye çalışan firma yaşanmış bu gerçeği çuvala sığdıramayınca bir telaş içersine girdi.
 
Telaşın nedeni
Haberimiz üzerine yapmış olduğu açıklamayı ne zaman yayınlayacağımızdan, yayınlanmış gazetenin kendilerine gönderilmesine kadar bizler ile geliştirdikleri ilişkilerinin ruh halinden  ‘bu olayın altından bir şey çıkacak’ gazetecilik sezgisi oluştu kafalarımızda. Sonrasında ortaya çıktı ki; yaralanan iki işçinin sigorta girişleri olayın yaşandığı gün yapılmış. Şimdi anladınız mı yaşanılan telaşın nedenini…
 
Olayın değerlendirilmesinde çöktü ile yan yattı kavramları konusunda bu kadar duyarlı davranan firma işçilerinin sosyal güvenliğine gelince neden aynı hassasiyet ile davranmaz acaba?
Sizler bunun nedenini biliyorsunuz…
 
Gerçekleri yazmaya devam
Olay Gazetesi olarak sorumlu gazetecilik anlayışımız itibarıyla gerçekleri yazmaya devam edeceğiz.
Biz, gerçekleri yazdıkça bu gerçeklerden rahatsız olanların muhtelif yöntemler ile yapacakları baskıların hiçbir hükmü yoktur. Gerçekler her türlü koşulda halka ulaştırılacak, halkın bilgi edinme hakkına sonuna kadar sadık kalınacaktır.
Paylaş