“Domates için kara bir yıl”

Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Tekirdağ`da başlayan Tarla Günleri`ne katılım sağlayacaklarını ifade etti. Ulus ayrıca, domates sezonunu da değerlendirerek, “Domates için kara bir yıl diyebiliriz” şeklinde konuştu.

494
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Tekirdağ üretici örgütlerinden Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği tarafından her yıl düzenlenen `Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı`na katılım sağlayacaklarını bildirdi. Tekirdağ`ın Karaevli köyünde yapılacak fuar ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ulus, “Biz Çanakkale Damızlık Keçi-Koyun Yetiştiricileri Birliği olarak Tekirdağ`da düzenlenen bu fuara katılıyoruz. Bu yıl Trakya`daki Damızlık Keçi-Koyun Yetiştiricileri Birlikleri ile birlikte stant açarak katılacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kentimizin ve kentimizde markalaşmış ürünlerimizin tanıtımını en iyi şekilde yapacağız. Bu yıl ayrıca Çanakkale merkez ve ilçelerin yüz üreticimizi de bu fuara götüreceğiz” dedi.
 
 
“Domateste kara bir yıl”
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, domates sezonu ile ilgili olarak da açıklama yaparak üreticilerin çok kötü bir dönem geçirdiklerini dile getirdi. Ulus, “Domates bu yıl gerçekten beklenilen gibi olmadı. Domates için bu yıl en kara yıllardan biridir. 20-25 kuruş civarında alıcı bulan domates üreticisini bu yıl güldürmedi. Pazardaki fiyat ile üreticiden çıktığı fiyat arasında çok ciddi bir fark var. bu yıl ülke genelinde üretimin çok fazla olması, arz fazlalığına yol açtı. Bu durum da fiyatların düşmesine neden oldu” dedi.
Paylaş