“Demokratikleşme paketi büyük bir utanç vesikasıdır”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Efkan Erkan, ülke gündemine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

525
Yerel seçimler ve hemen arkasından yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle siyasette tansiyonun artacağını belirten Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Efkan Erkan; “Ne kadar iyi niyetli olsak da, ne kadar ümitli bakmaya çalışsak da, maalesef, milletimiz ve ülkemiz için huzur, refah ve mutluluk dolu tertemiz sayfaların açılacağını söylemekten çok uzağız. Geride kalan yılların, milletimizde neden olduğu ağır travmaların ve sıkıntıların bundan sonraki süreçte de devam edeceğine dair çok ciddi emareler bulunmaktadır. Gelecek yıl ki, Mahalli İdareler Seçimleri ve arkasından yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi siyasetin tansiyonunu da artıracaktır. Kimliği aşağılanan, tarihi kişiliği alaya alınan ve tüm varlığı hücuma uğrayan aziz milletimiz, Allah’ın izniyle AKP zihniyetinden kurtularak aydınlık ve parlak günlere ulaşacaktır” dedi.
 
Demokratikleşme paketini eleştirdi
Açıklamasında demokratikleşme paketini de eleştiren Erkan; “Geçtiğimiz gün açıklanan ve tarihi olarak da tarif edilen sözde demokratikleşme paketi her haliyle milletimiz adına büyük bir utanç vesikasıdır. Bu paket yapılan pazarlıkların sonucudur. Bu paket PKK’nın elinden, İmralı canisinin de tezgâhından geçmiş, sözde Akil İnsanlar Heyeti’nin raporlarıyla harmanlanmıştır. Gezi Parkı hadiselerinde, gencecik evlatlarımızın bireysel hak ve özgürlük taleplerini gazla, tomayla ve şiddetle bastırırken, teröristlere özgürlük bonkörlüğü yapmak insanlığın, ahlakın ve tutarlılığın neresine sığmaktadır? Bu paketle birlikte bölücülük bir adım daha mesafe almış, özerklik, federasyon, konfederasyon ve bağımsız Kürdistan amacına biraz daha yaklaşılmıştır. Demokratikleşme paketinde Türk milleti yoktur, TBMM iradesi yoktur, milletimizin beklentisi asla yer almamıştır. Başbakan’ın artık tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan söylemlerinde ne denli samimiyetsiz olduğu netleşmiştir” diye konuştu.
 
AKP`ye yüklendi
“Türk milleti olan biten tüm olumsuzlukları, kabus paketinden taşan kabul edilemez terörist taleplerini geçtiğimiz gün ibretle izlemiştir” diyen Erkan; “PKK’nın bölücü talepleri kabaca dört ayaklı olup; siyasi statü, anadilde eğitim, özerk yönetim ve siyasi aftan ibarettir. Siyasi Partiler Kanunu’nda yapılacak muhtemel bir değişiklikle, farklı dil ve lehçelerde siyasi propagandanın önü açılacaktır. Anadilde eğitim Türk milleti için en ciddi açmazdır ve sonuçları ağır olacak, Türkiye’yi parçalanmaya götürecektir. İlkokullarda okutulan ve hepimizin de hafızalarında derin izler bırakan, duygulanarak hatırladığımız, duyunca mırıldanarak eşlik ettiğimiz Andımız’ın kaldırılma hazırlığı büyük Türk Milletine yapılan bir haksızlıktır. AKP zihniyeti, her sabah yavrularımızın, Türk’üm demelerinin, doğruyum diye haykırmalarının, çalışkanım diyerek seslenmelerinin neresinden rahatsızdır?” şeklinde konuştu.
Paylaş