havadurum

“Demokrasiyi Öncü’den öğrenecek halim yok”

AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, belediye meclisinde yaşananlardan dolayı Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı sorumlu tutarken, Başkan Gökhan ise asıl demokrasi ayıbının AKP’li üyelerin meclisi terk etmesiyle yaşandığını söyledi. Gökhan; “Demokrasiyi Adnan Öncü’den öğrenecek halim yok. Adnan Öncü, önce AKP’nin yönettiği şirketlere baksın. AKP modelinde halk için herhangi bir yaklaşım olmadığından dolayı sosyal belediyecilik kavramının onlar için hiçbir değeri yoktur. Bu bakımdan arkadaşlar bu konuları anlamakta zorlanıyorlar” dedi.

857
Yaşanan tartışmalar nedeniyle AKP Grubu’nun terk ettiği meclis toplantısında büyük bir demokrasi ayıbına şahit olduklarını belirten AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, meclisi yöneten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın AKP Belediye Meclis Üyesi Hakan Vural’ın konuşma hakkını gasp ettiğini belirterek; “06.02.2012 tarihinde gerçekleştirilen Belediye Meclisi olağan toplantısında büyük bir demokrasi ayıbına şahit olduk. Toplantıda Çanakkale Belediyesi Hizmet Grupları Anonim Şirketi’nin sermaye artırımının görüşüldüğü gündem maddesinde, Partimiz Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan vekili Sayın Hakan Vural söz alarak, sermaye artırımına ilişkin düşüncelerini ifade etmek istemiştir. Ancak Sayın Ülgür Gökhan Sayın Hakan Vural’a tanınan konuşma süresine riayet etmemiş, Sayın Hakan Vural’ın söylediklerinden rahatsız olmuş; sözünü keserek, söz hakkını CHP’li bir belediye meclis Üyesine vermiş, sayın Vural’ı ‘istiyorsanız dışarı çıkabilirsiniz’ diyerek Belediye Meclis Salonunun dışına davet etmiştir. Kısaca hatırlatmak gerekirse sayın Vural, Ülgür Gökhan’ı bu kadar kızdıracak ne demiştir? Partimiz Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Başkan Vekili Hakan Vural 2 yılda 2 milyon TL zarar eden Çanakkale Belediyesi Hizmet Grupları anonim Şirketinin belediyeye büyük bir yük olduğunu; bünyesinde bir adet Benzin istasyonu,Golf Çay Bahçesi ve Belediye Sosyal Tesisleri gibi işletmelerin bulunduğu bir şirketin nasıl olup da zarar ettiğini anlamanın mümkün olmadığını; Belediye Hizmet Gruplarının Belediyenin arpalığı olarak kullanıldığını; bu şirketten Belediye Başkanı’nın makam şoförüne ve Remzi Yiğit’e aylık 2.500’er TL civarında maaş ödemesi yapıldığını dile getirmiştir” dedi.
 
Gökhan; “Demokrasiyi Öncü’den öğrenecek halim yok”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclisi terk ederek asıl demokrasi ayıbını AKP’li üyelerin yaptığını söyledi. Öncü’ye yanıt veren Başkan Gökhan; “Meclis ve konuşma adabını, mecliste nasıl konuşmasını bilmeyen insanların sözünü devam ettirmek mümkün değil. Mecliste buna izin vermem. Olay kişiselleştirilince bende söz isteyen başka bir meclis üyesine sözü verdim. AKP gurubu da buna kızdı ve meclisi terk etti. Esas demokrasi ayıbını AKP gurubu yaptı. Mecliste oturup sonuna kadar doğru düzgün sözlerini söyleyecekler. Olayı kişiselleştirmeyecekler. Demokrasiyi Adnan Öncü’den öğrenecek halim yok. Adnan Öncü, önce AKP’nin yönettiği şirketlere baksın” dedi.
 
“Sosyal belediyeciliği onlar anlayamazlar”
Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Belediye şirketlerinde her şey yerli yerindedir. Dolayısıyla Çanakkale halkına hizmet eden bölümleri vardır. Buradan doğan zararlar da belediye tarafından sermayeye aktarılarak finanse edilmektedir. Onun için doğru düzgün gerçeği okumasını öğrensinler. Doğru düzgün açıklamaları anlamaya çalışsınlar. AKP modelinde halk için herhangi bir yaklaşım olmadığından dolayı sosyal belediyecilik kavramının onlar için hiçbir değeri yoktur. Bu bakımdan arkadaşlar bu konuları anlamakta zorlanıyorlar. Belediyecilik, kar amacı kurulmuş amacıyla kurulmuş bir şirket yönetmeye benzemez. Onun için polemik yaparak vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışmasınlar. Demokrasiyi onlardan öğrenecek halim yok.”
Paylaş