“Demokrasiyi halk kendi getirdi”

7 Haziran seçimlerini gazetemiz Çanakkale OLAY`a özel açıklamaları ile değerlendiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Şükür pilavı” nedeni ile kendisini eleştirenlere de cevap verdi. HDP`nin barajı geçmesi ile `başkanlık sistemi`nin gündemden düştüğünü ifade eden Gökhan, “HDP barajı geçti. Ama sadece kendi oyuyla geçmedi. HDP destek oylarla geçti. Bunun içinde AKP`nin Güneydoğu`daki oyları da var, CHP`nin de oyları var, soldaki diğer yapıların oyları ve gençlerin oyları var. Dolayısıyla baraj yıkıldı. Yıkılınca şimdi gerçekler ortaya çıktı. Başkanlık sistemi talepleri sona ermiştir” ifadelerini kullandı.

460
7 Haziran seçimlerinin ardından Cumhuriyet Meydanı`nda “Şükür Pilavı” dağıtan ve “İki dileğim vardı ikisi de gerçek oldu. Biri CHP`nin Çanak-kale`de birinci parti olması, diğeri HDP`nin barajı aşmasıydı. Bu nedenle şükür pilavı dağıtıyorum” diyen Başkan Gökhan, `HDP` nedeni ile kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi. “Eleştiri aldım almaya devam ediyorum” diyen Gökhan, “Türkiye`de demokrat olmak kolay değil. Demokrasi anlayışını içselleştirmek de kolay değil. Hazmedebiliyor olman lazım. Yıllarca Özal`dan bugüne kadar, bütün iktidarlar iktidar olmadan önce, 12 Eylül`ün faşist yasalarından hep şikayet ettiler, iktidar olduktan sonra ise hepsi, o yasaların arkasına sığındılar. Dünyanın hiç bir demokrasisinde olmayan baraj Türkiye`de var” dedi.
 
“Parlamentodakilerin getiremediği demokrasiyi halk kendi getirdi” diyen Başkan Gökhan, “Ben bunu ikinci gezi olarak yorumluyorum. İkinci gezidir bu. Birincisi İstanbul’daki gençlerin, duyarlı insanların Gezi`siydi. Bu tüm Türkiye`deki insanların Gezisi`dir. Bunu böyle kabul edeceğiz. Bunu doğru okuyacağız. Üzülmeyeceğiz, birbirimize hakaret etmeye-ceğiz. Çok mutluyum. Bunu daha öncede söylemiştim. Geçmeli demiş-tim. Gerçekten bu iktidardan kurtulmamız çok önemli. Ben HDP`nin geçmesinden ziyade, bu iktidardan kurtulmanın şükrünü yaptım. HDP geçip bu iktidarı düşürdüğü için veya gerçek yüzünü ortaya çıkardığı için şükrediyorum. Ama HDP`nin var olmasını, hak ettiği noktada var olmasını istiyorum. HDP aslında alması gerekenden fazla oy almıştır. Bunu da işte kafalar yüzünden almıştır. Demokrasi diyorsun barajların arkasına sığınıyorsun. Sahtekarlık yapıyorsun” diyerek cevabını verdi.
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklamaların tamamı ve tüm ayrıntılar yarın...
Paylaş