“Demokrasi bu değil”

ÇİMDER`in seçim programı dün sabah saatlerinde HDP adayları ile gerçekleşti. Kent ve Türkiye gündeminin değerlendirildiği toplantıda, ÇİMDER üyeleri sordu, HDP adayları cevapladı. Kentin imar gelişimi, çevresel faktörler, özellikle altın madeni ve termik santral çalışmaları ile kent doğasını bekleyen tehlikeler üzerinde durulduğu toplantı oldukça renkli geçti. HDP`nin ülke genelindeki programı ve seçim bildirgesinin ötesinde, Çanakkale`ye özgü seçim bildirgesi de büyük ilgi gördü. HDP adaylarından Leyla Yavuz; HDP`yi de diğer partiler gibi tartışmak ve konuşmak için çağrılmasını önemsediklerini ifade ederek, yok sayılmama noktasında teşekkür etti.

579
Çanakkale İnşaatçılar ve Yapı Müteahhitleri Birliği Derneği (ÇİMDER), dün seçim buluşmasını Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayları ile gerçekleştirdi. Toplantıya HDP İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, HDP adayları Özlem Ergun Açanal, Mihriban Şah, Leyla Yavuz, Emek Partisi İl Başkanı Ercan Adsız, ÇİMDER Başkanı Ali Genlik ile ÇİMDER yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantı, HDP adaylarının kendilerini tanıtmaları ile başladı. Kendileri ile ilgili kısa bilgiler veren HDP adayları neden HDP`de olduklarına ilişkin olarak da açıklamada bulundular. HDP`nin emeğin safında, halkların kardeşliği şiarıyla kurulmuş, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdiğini ifade eden HDP adayları, Çanakkale`ye ilişkin bakış açıları, tespit ettikleri sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bilgiler paylaştılar.
 
Demokrasi vurgusu
ÇİMDER Başkanı Ali Genlik, toplantıda HDP`yi çağırma nedenlerini açıklarken, HDP`ye karşı bazı kesimlerin yok sayma girişimlerine de üstü kapalı göndermede bulundu. Genlik, “Biz bir derneğiz, siyasi bir kuruluş değiliz. Ancak, şuanda Çanakkale`de milletvekili çıkaracak üç partiden bahsediliyor. Sizin ise Türkiye genelinde bir barajı aşma durumunuz var. Biz Çanakkale`de sizleri yok saymayı doğru bulmadık, çünkü sizin partinize de gönül veren üyelerimiz de var. fazla söylenecek bir şey de umarız hakkınız da hayırlısı olur” ifadelerini kullandı.
 
Yavuz teşekkür etti
HDP Milletvekili adayı Leyla Yavuz ise, “Bugün ülkemizde gelinen noktada demokrasi buna indirgendi ne yazık ki. Eğer seçiliyorsanız ve parlamentoya giriyorsanız, varsınız, ama öbür türlü yoksunuz. Bu demokrasi değil. Çünkü, dışarıda kalan 20 milyona yakın insan var. Onun dışında yok saymak demokrasi ile bağdaştırılacak bir durum değil. Dolayısıyla bunu gördüğünüz için, size çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Paylaş