“Değişimden yanayız”

Kentte tepkiye neden olan AKP`nin seçim ilanları üzerine açıklama yapan TARIM KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz, değişimden yana olduğunu söyledi.

973
AKP Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş`e vefa borçlarının olduğunu belirten TARIM KOOP Genel Başkanı Mehmet Özkurnaz; “30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler dolayısıyla Belediye Başkan Adayı Mehmet Daniş’in ilanlarında belirtmiş olduğum ifadeler üyelerimin çıkarlarını her zaman ön planda tutmaktadır. Geçmişten bugüne kadar tarımı destekleme adına yapılan çalışmalarımızda her konuda almış olduğumuz destek, kooperatiflerimizin daha etkin tarım ürünleri ihracatında dünya ülkeleri arasında olmamızın temelinde çiftçilerimiz arasında dayanışma kültürünün lokomotifi kooperatiflerin olduğu bir gerçektir. Genel Merkezde yapılmış olan bu planlamaların en büyük destekçisi Mehmet Daniş’tir. Her ne kadar siyasette ahdi vefa yoktur dense de bizler Sayın Daniş’e vefa borcumuz olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle Sayın Daniş’in Çanakkale’de Belediye Başkanı seçilmesi kentimizin gelişmesi, kent ekonomisinin getirisi kentimizde yaşayan insanların belediye ile hiçbir sorun yaşamaması, kent hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi noktasında gayet başarılı olacağı Sosyal Belediyecilik anlayışını en iyi şekilde yürüteceği inancındayız. İlimizde genel siyaset değil yerel siyaset daha önemlidir” dedi.
 
“Milletvekilimizin beyanları şık değildir”
“12 yıldan bu yana ilimizde mevcut Belediye Başkanının çalışmalarını görmekteyiz” diyen Özkurnaz; “Bilindiği gibi Balıkçı Kooperatimizin üyelerinin limandaki tekne bağlama ücretlerinin Özel Yat sahiplerinin yatları ile aynı fiyat uygulaması balıkçılarımızı balıkçı olarak kabul etmeyip hobi olarak yapan şahıslar görmesi (karnım aç diyen insana pasta yemesini önermesi gibi) şık olmayan yaklaşımda bulunması, balıkçı aileleri ile dalga geçer gibi ifadeleri kooperatifçileri çıkarcılıkla suçlaması, balıkçı üyelerimizi ne kadar üzdüğünün bilincinde midir? Yine ilimizde yapılan yol çalışmalarında her yıl yol tadilatı yaparak katılım payı adı altında Çanakkale halkını belediyeye nasıl borçlandırıldığını, Pazar yerindeki pazar esnafının yağmur ve fırtınada nasıl sorunlar yaşadığını, üstü kapatılan peronların yeterli olup olmadığını araştırmış mıdır? Bu nedenlerden dolayı bile Çanakkale halkı olarak değişimin yanında olmalıyız. Ancak milletvekilimizin çıkıp sivil toplum örgütleri siyasetin içine çekiliyor diye beyanları da şık değildir” şeklinde konuştu.
 
“Üyelerimize baskıcı bir yaklaşımımız olamaz”
Özkurnaz şu şekilde konuştu: “Genel seçimlerde bazı milletvekili adayları bizzat Ankara’daki Genel Merkez Ofisimizi arayarak bizim ismimizi faksla Mensubu olduğu parti Genel Merkezine bildirir misin, hatta Genel Merkeze gidip bizzat ismimizi önerir misiniz? Ricasın da bulunurken Sivil Toplum Örgütleri o zaman siyasete çekilmiş olmuyor muydu? Bizler sivil toplum örgütü olarak bizim açıklamalarımız uğradığımız haksızlıkları dile getirme biçimidir. Hiçbir üyemize baskıcı olarak şu veya bu partiye oy vereceksin gibi yaklaşımımız olamaz. Bu olsa olsa mevcut belediyemizde olması muhtemeldir. Kooperatif üyelerimiz bilinçli, kendi başına özgür bir şekilde kararını verebilecek yapıdadırlar. Çiftçi ve balıkçılarımız onurlu insanlardır.”
Paylaş