“ÇTSO, al bu kazmayı başla marinaya...”

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, 2013 yılının ilk toplantısında Yat Limanı Projesi’ne ilginç bir yöntemle dikkat çekti. Makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Mutan, Yat Limanı Projesi’nin önünde elindeki kazma ile basın mensuplarının karşısına geçip ÇTSO’ya mesaj gönderdi. Mutan; “Ülgür Gökhan başkanım marinayla ilgili Kepez’i işaret etmiş. Şu anda kepez limanının Çanakkale tarafına, burası hali hazır bekliyor. Bu da kazma. Hadi bakalım ÇTSO, al bu kazmayı başla marinaya. Her şey hazır hiç polemiğe gerek yok” dedi.

966
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, başta ÇOMÜ Tıp Fakültesi ek binasındaki kaçak kantin olmak üzere devlet hastanesine değinirken, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ile AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’yü de eleştiri yağmuruna tuttu. Kepez halkının hakkı olan bazı alanların tahsisi konusunda da görevlerini yerine getirmeyen bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydeden Başkan Mutan; “Hiçbir bürokrat hangi noktada olursa olsun, Kepez halkına ve bu ülkede yaşayan insanlara böyle bir haksızlık yapmaya hakkı yoktur” dedi.
 
 
Yeni yılın Şubat ayında basın mensuplarıyla bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, başta ÇOMÜ Tıp Fakültesi ek binasındaki kaçak kantin olmak üzere devlet hastanesine değinirken, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu ile AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü’yü de eleştiri yağmuruna tuttu. Kepez halkının hakkı olan bazı alanların tahsisi konusunda da görevlerini yerine getirmeyen bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydeden Başkan Mutan; “Hiçbir bürokrat hangi noktada olursa olsun, Kepez halkına ve bu ülkede yaşayan insanlara böyle bir haksızlık yapmaya hakkı yoktur” dedi.
 
“6 trilyon para eridi gitti”
Kepez Belediyesi’nde yapılması planlanan huzurevi için ayrılan paranın akıbetini soran Başkan Mutan; “3 yıla yaklaşan bir süreçte parası ayrılmış, beceriksiz iş bilmez bürokratların maalesef yine beceriksizliklerinin bir başlangıcı 2013 yılıyla inşallah tamamlanmaz ve bir beceri ile biter. Çünkü, bu yatırım bedeli olan 6 trilyon para hala orada duruyor. Bu para doğal olarak değerini kaybetti. Eğer biraz daha böyle giderse bu paranın değeri de daha da azalacak. Bütçede ayrılmış olan 6 trilyonluk para ile Kepez’e, eski piknik alanımızın ön tarafına tahsisi tarafımızdan yapılmış olan huzurevi temelinin kazmasını vuramayacaklar gibi geliyor. Çanakkale’ye ne yaptılar? Kısmen de olsa duble yollar yaptılar. Kepez’den geçen duble yollar için teşekkür ediyorum. Genel başkanımızın da dediği gibi duble yolları da karayolları yaptı galiba diyeceğim. Huzurevinin, Kepez’in ve Çanakkale’nin hakkı olan bu paranın bir an önce burada ekmeğe, aşa işe dönüşmesi için bir an önce buradan yetkililere sesleniyorum. Başta Sayın Valim olmak üzere gerekli bürokratlarını uyarırsa, bir an önce bu yatırım da devreye girerse, en azından bir şey yapılmış olur. Zaten yapılmamış olanları alt alta toplarsak elde kocaman bir sıfır var” diye konuştu.
 
“Devlet hastanesi ihalesi ne oldu?”
Merkeze bağlı Kepez sınırları içerisine yapılması düşünülen 500 yataklı devlet hastanesine de değinen Başkan Mutan; “Kepez Belediye sınırları içerisindeki 500 yataklı devlet hastanesi şubat ayında ihale edilecek denilmişti. Bazı kaynaklardan aldığımız bilgilere göre devletin parası yokmuş ve bu yatırımı yapılamıyormuş. Diğer iddia ise Sağlık Bakanlığı TOKİ’ye para vermiyormuş o yüzden yapılmıyormuş. Bunun gibi dedikodular var. Devlet hastanesi de ağızda çürümeye başlayan bir sakıza dönecek gibi geliyor. Biz belediye olarak 500 yataklı, ilimize kazandırılacak olan hastanenin hangi sebeplerle, neden hala ihale edilmediğinin kamuoyuyla paylaşılmasını istiyorum. 2 tane maket gösterilip işte şöyle böyle demekle olmaz. Bunu bırakalım da yapılacak olan işe gelelim. Yapıldı mı? Yapılmadı. Ne zaman yapılacakmış? Şubat’ta. Bakalım hangi Şubat’ta onu bekleyeceğiz. 30 Şubat olmaz inşallah” şeklinde konuştu.
 
 
“Kaçak kantini savunanlar nerede?”
Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ek binasındaki kaçak kantinin sessiz sedasız kapatıldığını belirten Başkan Mutan; “Tıp Fakültesi Hastanesi’nin en son sosyal tesis diye yutturulup, geçen hafta itibariyle de kapattıkları ek binanın içindeki kantin olayı. Kaçak ruhsatsız çalıştırılan sosyal tesis ihtiyacı bitti de mi kapattılar? Kaçak kantini savunanlar, buranın sessiz sedasız kapatılmasına ne diyecekler. Bize sadece kendi üyelerimize ve personelimize dönük sosyal tesistir diyip 5 litrelik suları satmaya çalışanlar, ön taraftaki o büyük kantin ihalesinden sonra bu sosyal tesisi kapattılar. Acaba öndeki kantini, sosyal tesis kapsamında ÇOMÜ İktisadi teşebbüsü çalıştıramaz mıydı? İhale ettiler ve verdiler. Acaba ihaleyi alan vatandaş ‘Kardeşim bu pamuk pazarında beyaz köpektir mi? Bunu kapatın mı?’ dedi. Peki dün niye burayı açmak için çaba gösterdiler? Bize engel çıkardılar? Ne oldu da bunu kapattınız? Bize birebir rektör yardımcısının imzasıyla gelen yazıyla olduğu gibi, sosyal tesis maskesi adı altında inatla burayı açıp, sonra kapatıp, bu ara maalesef müsamere talebesi gibi, başhekimin eşinin önüne mikrofonlar konup sanki bir müsamere gibi benim üzerimden ve kapatılmış kaçak kantin üzerinden Tabip Odası’na bakın hastaneye saldırı var diyip, bir müsamereyi oynadılar. Tabip Odası bu müsamereden sonra gerekli cevabı verdi. Tabip Odası onur odasıdır. Onurla yönetimlerinde yer aldığım bir kurumdur. Hak ve hukuk mücadelesi vermektedir. Kantin mücadelesi vermemektedir. Madem sosyal tesisti, ihtiyaç vardı da, buradaki personel imha mı oldu? Herkes gitti mi? Maalesef her şeyi para algısıyla görenler, üniversiteden Kipaya üst geçiti de yaptılar. Üst geçitten, öğrenciler insanlar yürümüyor. Paralar yürüyor. Kipanın kasasına cuk iniyor. Toki 960’da binin üzerinde konutla birlikte binlerce insan yaşamaktadır. Yaya geçitleri yoktur. Yanlış yere yapılan bu üst geçidin bir an önce doğru noktaya taşınması gerekmektedir” dedi.
 
“Suç duyurusunda bulunacağım”
Kepez Belediyesi’ne bir türlü tahsis edilmeyen bazı alanlar nedeniyle görevliler hakkında ilgili mercilere şikayette bulunacağını vurgulayan Başkan Mutan şu şekilde konuştu: “Benim piknik alanımın, eski piknik alanımın ve meydanımın bize devredilmesi gereken bu alanların bu ay içinde bize devri yapılmazsa görevliler hakkında ilgili mercilere şikayette bulunacağım. Net konuşuyorum. Yok genel müdürlüğe yolladık yok bakanlığa gitti değil, bir an önce insan yaşamına katkı sağlayacak sosyal donatı alanlarına dönüşmesi için belediyemize tahsisin gerçekleşmesi gerekiyor. Hiçbir bürokrat hangi noktada olursa olsun, Kepez halkına ve bu ülkede yaşayan insanlara böyle bir haksızlık yapmaya hakkı yoktur.”
 
“Arabacılara bir kişi daha eklenmiş”
Kamu, kurum ve kuruluşlara araba kiralayan AKP’li yöneticilere, AKP Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay’ın da eklendiğinin altını çizen Başkan Mutan; “Hani şu Kamuya araç kiralanlayanlara. Gençlik kolları başkanı da eklenmiş merkez ilçe başkanı gibi. Merkez ilçe başkanı çıkacak, hangi kurumda kaç aracı olduğunu paylaşacak kamuoyunda. Kaç paraya kiraya verdiğini paylaşacak. Diğer arkadaş da ona eklendi. O da hangi kamu kurum ve kuruluşlarında araçlarının olduğunu paylaşacak. Bunları kamuoyuyla paylaşmak zorundalar. Bir de kantinciler var. Gördüğünüz gibi tıp fakültesindeki kantin kapandı. Ama inatla tüm binalarda kantinlere devam ediyorlar. Bir de gemicikçi hiç açıklamadı. Geminin hissesini, hangi hatta çalıştığını, geminin adını. Bu arkadaşta açıklarsa Çanakkale kamuoyu bu konuda bilgi sahibi olur” dedi.
 
Mutan’dan ÇTSO’ya kazmalı Marina mesajı
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, 2013 yılının ilk toplantısında Yat Limanı Projesi’ne ilginç bir yöntemle dikkat çekti. Makamında basın toplantısı düzenleyen Başkan Mutan, Yat Limanı Projesi’nin önünde elindeki kazma ile basın mensuplarının karşısına geçip ÇTSO’ya mesaj gönderdi. Konuşmasının devamına “Ülgür Gökhan başkanım marinayla ilgili Kepez’i işaret etmiş” diyerek devam eden Başkan Mutan; “Şuanda kepez limanının Çanakkale tarafına, burası hali hazır bekliyor. Bu da kazma. Hadi bakalım ÇTSO, al bu kazmayı başla marinaya. Her şey hazır hiç polemiğe gerek yok. Buranın bütün teknik analizleri, İstanbul Üniversitesi Su ürünleri tarafından yapıldı. Bunlar yaklaşık 8-9 yıl önceydi bu işlem biteli. O günden bugüne duruyor. ÇTSO’yu kutluyorum. Evet marina Çanakkale’ye bir ihtiyaçtır. Kepez Çanakkale’dir. Çanakkale Kepez’dir. Alın size proje. Alın size ÇED’ler raporlar. Yol döşeli yani. Yürüyün ve ulaşın. Yok kazma vurmayalım önce dolgu yapacağız diyorsanız, buyurun arkadaşlar. Uzatmayalım yani bu tartışmayı Çanakkale’de. Kepez nerede? Kepez Çanakkale’nin bitişiğinde bir yerleşim alanı. Buyurun. Marinayla ilgili bize somut tarafıyla elle tutulur gözle görülür noktasından bu sürece katkı sunmak istiyoruz. Kepez’de de deniz var onu demek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş