havadurum

“ÇOMÜ yönetimi neden korkuyor?”

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, ÇOMÜ yönetiminin ağaç dikme etkinliği düzenleyen öğrenciler hakkında açtığı soruşturmayı değerlendirdi. Koç, “OMÜ yönetimi neden korkmaktadır? ODTÜ`de ağaç kıyımı gerçekleştiren AKP, ağaç diken öğrencilerden neden korkuyorsa ÇOMÜ yönetimi de aynı nedenlerle ÇOMÜ Kampusunda ağaç diken öğrencilerinden korkmaktadır” dedi.

788
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, dün yaptığı açıklamasında ÇOMÜ yönetiminin, fidan dikme etkinliği nedeni ile haklarında soruşturma açılan öğrencilere destek verdi. “Bilindiği gibi Çanakkale Onsekiz Mart Yönetimi, ODTÜ`deki ağaç kıyımını protesto etmek için ÇOMÜ kampusuna ağaç diken öğrencileri cezalandırmak için harekete geçmiştir” diyen Koç, “ÇOMÜ yönetimi böylece yaşamın ve güzelin yanında yer almadığını, kampusta ağaç diken öğrencilerine soruşturma açarak göstermiştir.Üstelik soruşturma gerekçesi yalanlarla bezenerek yaşamın yanı başında yer alan ÇOMÜ öğrencilerinin, bu güzel ve kutsal davranışlarının daha da ağırlaştırılarak cezalandırılması amaçlanmaktadır. Yaralanmaya sebebiyet vermek gibi ipe sapa gelmez iddialarla kutsal bir iş yaparak ağaç dikmeye çalışan ancak bu nedenle soruşturmaya uğrayan öğrencilerin yaptığı bu güzel iş itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Halbuki biliyoruz ki böyle bir şey gerçekleşmemiştir” ifadelerini kullandı.
 
“Öğrenciler arasında ayrımcılık yapılıyor”
”Daha önce Rektörlük önünde kitap okuyan öğretim elemanlarına soruşturma açan bir zihniyet bu kez de öğrenciler ağaç diktikleri için soruşturma açmıştır” diyen Koç, “Böylece ÇOMÜ yönetimi güzelliklerin yanında olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır.  ÇOMÜ yönetiminin bu tasarrufu aynı zamanda, öğretim elemanları arasında yaptığı ayrımcılığı öğrenciler arasında da devam ettirdiğinin bir göstergesidir. Örneğin, ÇOMÜ yönetimi daha önceki bir açıklamasında, ÇOMÜ menşeli bir sitenin Sendikamız aleyhine yaptığı bir haber üzerine şu ifadeleri kullanmıştır:  `Sitenin Eğitim-Sen’ce eleştirilen haberine gelince, bu haberi bizler de tasvip etmiyoruz ve etik sorunlar içerebileceğini düşünüyoruz. Ancak katılmadığımız her yorumu boğmaya kalkarsak hiç kimse görüşlerini açıklayabileceği bir özgürlük ortamını bulamayacaktır.` Böylece `etik sorunlar içerebileceği düşünülen` yani açıkça ahlaksızlık yapmış olabileceği ifade edilen öğrencilere yönelik `görüşlerini açıklayabilmeleri için özgürlük ortamı` yaratmaya çalışan ÇOMÜ yönetimi, ağaç dikerek dünyanın en masum, en güzel ve kutsal bir faaliyetini gerçekleştiren öğrencileri cezalandırmak için harekete geçmiştir. ÇOMÜ yönetiminin öğrencileri arasında ayrımcılık yaptığının açık kanıtıdır.ÇOMÜ Yönetimi ağaç dikmek isteyen öğrencilerine soruşturma açarak bu faaliyetten korktuğunu göstermiştir. ÇOMÜ yönetimi neden korkmaktadır? ODTÜ`de ağaç kıyımı gerçekleştiren AKP, ağaç diken öğrencilerden neden korkuyorsa ÇOMÜ yönetimi de aynı nedenlerle ÇOMÜ Kampusunda ağaç diken öğrencilerinden korkmaktadır. ÇOMÜ Yönetimi iyiden ve güzelden yana tavır almayarak bunlardan korktuğunu göstermiştir. Amaç gözdağıdır. ÇOMÜ Yönetimi bu ve benzeri soruşturmalarla şunu demektedir, (Öğrencimizsiniz ama bizden değilsiniz. Bizden olsaydınız etik sorunlar içerse dahi açıklamalarınız için özgürlük ortamı yaratabilirdik.)” şeklinde konuştu.
 
“Öğrencilerin yanındayız”
Koç açıklamasında öğrencilerin yanında olduklarını da ifade ederek, “Bir kez daha tekrarlıyoruz. ÇOMÜ Yönetimi ağaç diken öğrencilerine açtığı soruşturma ile iyinin, güzelin, kutsalın, çevrenin, doğanın kısacası yaşamın yanında yer almadığını göstermiştir. Ancak ÇOMÜ yönetiminin bu tasarrufları iyiyi ve güzeli, yaşamı savunan bizleri durduramayacaktır. Bizler daima, yaşam savunusu olarak ağaç dikme kararlığı gösteren öğrencilerimizin yanında yer alacağız. ÇOMÜ Yönetimi hiç korkmasın, özgürlükleri savunmak için kitap okuyan, yaşamı savunmak için ağaç diken bu güzel insanların gönülleri o kadar büyük ki orada onlara da yer var. Yeter ki istesinler” dedi.
Paylaş