“Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil”

Gezi Parkı olayları sırasında, evden ekmek almaya çıktığında başına isabet ettiği ileri sürülen gaz kapsülü nedeni ile 269 gün boyunca yaşam mücadelesi veren ve Haziran Direnişinin en önemli sembolleri haline gelen Berkin Elvan, dün 15 yaşında, 16 kiloluk bedeni ile yaşama veda etti.

818
 
Ölümünün duyulduğu andan itibaren İstanbul Okmeydanı başta olmak üzere, ülkenin birçok yerinde eylemler yapılan Berkin Elvan Çanakkale`de de unutulmadı. Dün öğlen saatlerinde Sol Cephe üyelerinin katıldığı İskele Meydanı`ndaki eylem giderek büyüdü. Çok sayıda Çanakkaleli oturma eylemine katılarak Berkin`i andı.
 
 
Önlerinde “Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil” yazılı döviz ile ekmeklerin bulunduğu eyleme ek olarak ülkenin birçok yerinde olduğu gibi dün akşam saatlerinde Çanakkale`de de eylem organize edildi. Çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun çağrıda bulunarak örgütlediği eyleme katılım ise oldukça yoğundu. İskele Meydan`ında başlayan eylemin ayrıntıları yarın gazetemiz Çanakkale OLAY`da....
Paylaş