“Çocuklar umutlarımızdır”

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç ile beraberindeki sendika üyeleri ve çevreciler, İskele Meydanı`nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan Sendika Başkanı Prof. Dr. Telat Koç; “Çocuklarımızı, geleceğimizi ve aşkımızı yani yaşamı sizin kirli emellerine kurban etmeyeceğiz” dedi.

694
Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, AKP hükümetine sert tepki gösterdi. Koç; “Silvan’da bir çocuk daha kanlar içinde yere yığıldı. Bedenine sığmayan kocaman bir yürek, bir kez daha devlet terörünün hedefi oldu! Adı Mehmet Ezer, daha 10 yaşında! Şimdi yoğun bakımda yaşam mücadelesi sonrasında sağlığı ile ilgili güzel haberler alıyoruz. Ey egemenler çırpındıkça batıyorsunuz. Umuttan aydınlık gelecekten korktuğunu için çocuklarımızı hedef alıyorsunuz. Eğitimi gericileştirerek düşüncelere saldırıyorsunuz. 4+4+4 ucubesi ile çocuklarımızı ucuz iş gücü haline getiriyorsunuz. 4+4+4 ucubesi ile çocuklarımızı sapkın cinsel isteklerimize kurban ediyorsunuz. Oyun oynaması gereken çocuklarımızı hapislerde çürütüyorsunuz. Bütün şiddet ve baskı araçlarınız yetmiyormuş gibi “Biber gazı” kimyasal silahını kullanıyorsunuz. Uçaklarınız çocuklarımızın üzerine bomba yağdırıyor. Kan ve gözyaşından başka bir şey üretmiyorsunuz. Bakın her tarafınız kan olmuş. Egemenliğinizi devam ettirmek için kanlı oyunlarınıza devam ediyorsunuz. Acılı anneleri meydanlarda yuhalatıyorsunuz. Ölümü, çocuklarımızın ölümünü seçim malzemesi yapıyorsunuz. İnsanın değerleri olan inancı ve milliyeti kullanıyorsunuz” dedi.
 
“Utanmıyor musunuz?”
“Durun artık sabrımız kalmadı” diyen Koç; “Dokunmayın kanlı ellerinizle çocuklarımızın, umutlarımızın ve geleceğimizin; ekmeğine, düşüncelerine ve bedenlerine. Kendiniz giderek artan bir hızla kirlenirken önce çocuklarımızdan başlayarak her şeyi kirletmeye çalışıyorsunuz. Faşizmi gelebileceği en ileri noktaya getirdiniz. Yeter artık. Ne yüzle bakabiliyorsunuz çocuklarımızın ve halkın yüzüne? Utanmıyor musunuz? Aranızdaki paylaşım ve egemenlik savaşı nedeniyle ortaya dökülen pislikleriniz gerçek yüzünüzün halk tarafından daha iyi görülmesini sağlamıştır. Çocuklarımızı, geleceğimizi ve aşkımızı yani yaşamı sizin kirli emellerine kurban etmeyeceğiz. Sizin gerçek yüzünüz anlaşıldıkça halklar; özgürlükler, adalet, emek, haklar, eşitlikçi paylaşım, farklılığın zenginlik olduğu gerçeği değerlerinde birleşiyor. Halklar yan yana omuz omuza “Birleşe birleşe kazanacağız” haykırışı ila sokaklara ve yaşamın her alanına sahip çıkıyor. Çekilin artık karanlık köşelerinize düşün artık toplumun yakasından. Karanlıklarınıza pisliklerinize inat temizleyeceğiz sokakları ve yaşamı sizin kirlerinizden. Aydınlık, eşitlikçi ve paylaşımcı düşüncelerimizle yok edeceğiz karanlığınızı. Yeryüzü emeğin ve aşkın yüzü oluncaya kadar bırakmayacağız mücadelemizi. Çocuklarımız umutlarımız. Umutlarımız yaşamımız ve geleceğimizdir. Gidin artık!!!” şeklinde konuştu.
Paylaş