“Çocuk gelinler, işçiler, tacizler ve şiddet ortadan kalkmalı...”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Gökhan; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında temennim; tüm çocukların çocukluklarını gerektiği gibi yaşayarak ileri yaşlara ulaşmaları, çocuk gelinlerin, çocuk işçilerin, tacizlerin, şiddetin tamamen ortadan kalkmasıdır” dedi.

528
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tüm çocukların çocuk bayramını kutladı. Başkan Gökhan, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma yolunda atılmış en büyük adımlardan biri olduğunu ifade etti. Başkan Gökhan; “23 Nisan tarihini ülkemiz için özel, önemli ve ayrıcalıklı kılan bir başka neden de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, bugünün tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiş olmasıdır. Ata’mız nasıl bir yüce gönüllüğe sahipmiş ki; din, dil, ırk ayırmadan herkesi kucaklamış, 23 Nisan da dünyanın tüm çocuklarını, 1915’de 100 yıl önce Çanakkale’de yaşamları son bulan Anzak askerlerinin annelerini unutmamış. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin, hepimizin ortak sorumluluğu; büyük yoksunlukların içinde, çok zorlu mücadelelerin ardından sahip olduğumuz değerlerimize, Ata’mızın kıymetli miraslarına sımsıkı sarılıp sahiplenmek, yeni kuşakların da bu bilinçte yetiştirilmelerini sağlamak, aydınlık güneşli yarınlarımız için yılmadan, yorulmadan çalışmak ve mücadele etmektir.” dedi.
 
“Bizim görevimiz siz çocukları korumak ve kollamaktır”
Başkan Gökhan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara seslenerek; “Sevgili Çocuklar, bu bayram Türkiye Cumhuriyeti’nin ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değer ve duyduğu güvenin bir göstergesidir. Biz büyüklerin görevi ulusal egemenliğimize gölge düşürmemek, siz çocukların her günü bayram tadında yaşamanız için çok çalışmak, sizleri korumak ve kollamaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında temennim; tüm çocukların çocukluklarını gerektiği gibi yaşayarak ileri yaşlara ulaşmaları, çocuk gelinlerin, çocuk işçilerin, tacizlerin, şiddetin tamamen ortadan kalkmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı kutluyor, sizleri bu güzel günün tadını doyasıya çıkarmak için Halk Bahçesinde gerçekleşecek 23 Nisan Tahta At Çocuk Şenliği’ne davet ediyorum” dedi.
Paylaş